Industrie

Onze bijdrage:

De Nederlandse industrie maakt belangrijke ontwikkelingen door op het terrein van verduurzaming, digitalisering en innovatie. De processen worden hierop aangepast en dat vraagt om renovatie, uitbreiding en nieuwbouw van faciliteiten. Mobilis is dé partner voor de industriemarkt voor de realisatie van projecten met een civiele en bouwkundige scope. Wij beschikken over een schat aan ervaring met klanten in de petrochemie, olie en gas, biobrandstof, afvalverwerking en waterstof.

De industrie moet voor haar zeer gespecialiseerde processen, van productie tot op- en overslag, kunnen vertrouwen op een sterk, betrouwbaar en onderhoudsvrij fundament. Mobilis Industrie is dé bouwer van zware betonconstructies en bijzondere funderingen. Deze projecten realiseren wij in langdurige samenwerking met complementaire partijen. Hierbij kunnen we u ontzorgen met alle diensten in de projectketen: van ontwerp tot onderhoud, inclusief projectmanagement waarbij de planning heilig is. Ons doel is altijd het optimum te vinden tussen de vereiste functionaliteit, de investeringskosten en de kosten van onderhoud. 

Wij plooien ons naar uw proces

Wij zijn net zo bekend met werken in een brownfield- als in een greenfield-omgeving. We weten dan ook wat er komt kijken bij werken in een faciliteit die volop in bedrijf is. Niet-verstorend werken is onze kracht. Verder zijn wij bekend met de strenge veiligheidseisen die in de industrie gelden. Ook op het gebied van onderhoud ontzorgen wij onze klanten. Op sommige plants lopen onze medewerkers al twintig jaar, zij weten exact hoe zij de continuïteit van uw processen moeten bewaken.

Wij leggen het fundament voor nieuwe technieken

Naast het vernieuwen van oude fabrieken, verrichten we nieuwbouw voor jonge opkomende technologieën. Zo bouwen we betonconstructies en bijzondere funderingen voor waterstoffabrieken, afvalverwerkende installaties, zuiveringsinstallaties voor koelwater, afvalwater en drinkwater, laboratoria en CO2-afvanginstallaties. Een tijdige oplevering is hierbij van het grootste belang: een dag eerder kunnen produceren levert vaak meer op dan de keuze voor de voordeligste aanbieder. Samen met u stellen wij de juiste prioriteiten.

Neem contact op voor persoonlijk advies of meer informatie!

Jan de Waard
Divisie-manager

Alle mogelijke samenwerkingsvormen

U kunt op alle mogelijke manieren met ons samenwerken: FIDIC Red of Yellow, BoQ, UAV-(GC), tailor made, consortium, joint venture en subcontract. We hebben een grote voorkeur voor het werken in bouwteam, omdat we dan al in de ontwerpfase optimalisaties kunnen voorstellen. Maar u kunt ons ook als managing contractor inschakelen: zowel bij mono- als multidisciplinaire projecten nemen we u graag de coördinatie en planning uit handen. Omdat wij de eerste partij zijn die start bij een project, kennen we het belang van afstemming en raakvlakmanagement. Waar verschillende activiteiten elkaar ‘als een treintje’ opvolgen, mag geen enkele ‘wagon’ de voortgang vertragen en moeten de demarcaties helder zijn.

Altijd op zoek naar optimalisaties

Omdat wij zowel ontwerpen als realiseren, staat bij ons de maakbaarheid voorop. Kunnen we het maken en vooral, kunnen we het slimmer maken? Kan dezelfde functionaliteit met minder beton worden gerealiseerd? Kunnen bepaalde onderdelen kleiner zodat een lichtere kraan volstaat? Kan er prefab, modulair of gestandaardiseerd worden gewerkt? Daarnaast denken we mee over de toekomstbestendigheid van het ontwerp van vandaag. Is het later eenvoudig uit te breiden of met geringe aanpassingen voor andere functies inzetbaar? Of kunnen we iets maken dat, om strategische redenen, juist een korte levensduur heeft?