Markthal Rotterdam

In het binnenstedelijk gebied van Rotterdam is door Markthal Rotterdam B.V. een nieuwe markthal gerealiseerd. Dit multifunctionele gebouw kenmerkt zich door zijn bijzondere architectuur.

De bovenbouw bestaat uit in toog vorm gebouwde kantoorruimten waaronder een “plein” is geprojecteerd, dat gebruikt wordt als marktplaats.

De eerste overdekte marktvloer van Nederland opende 1 oktober 2014 haar deuren in Rotterdam. Stockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen. Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond.

Een unieke plek om te winkelen, werken, uit te gaan en te wonen

Stel je eens voor: een overdekte food markt, zo groot als een royaal voetbalveld; met in het hart van de marktvloer zo’n 100 versunits uit alle food branches, aangevuld met bloemen en planten. In de flanken van de boog, ook op de 1e verdieping food shops en horecazaken en zelfs een kookschool.

Boven de vloer 10 verdiepingen met ruim 200 appartementen; onder de vloer een supermarkt, een afgesloten logistiek hart voor ondernemers en daaronder ruim 1200 parkeerplaatsen.

5-laagse parkeergarage

Door de combinatie Martens Van Oord – Mobilis is de 5-laagse parkeergarage gerealiseerd. Deze garage biedt plaats aan 1200 auto's.

The making of the Markthal Rotterdam

Stuur project door