Aanleg Kempenbaan West en aansluiting A67 Veldhoven

 

Mobilis en de Van Gelder Groep hebben in november 2019 opdracht gekregen om de Kempenbaan West te verbreden en de nieuwe aansluiting op de A67 te realiseren. 

Medio 2020 is gestart met het nieuwe viaduct over de Rijksweg A67 waarna de verbreding van de Kempenbaan West volgde. De herinrichting van de gemeentelijke infrastructuur en de aansluiting van Koningshof op de provinciale weg N69 en de A67 behoorden tevens tot de scope. 

Over de Kempenbaan Veldhoven

Gemeente Veldhoven wil omstandigheden creëren, die bijdragen aan de continuering en doorontwikkeling van hoogwaardige bedrijvigheid in de regio. Een groot deel van deze bedrijven is gelegen op bedrijventerrein De Run. De opwaardering van dit bedrijventerrein moet er toe leiden, dat het de uitstraling heeft van een modern, dynamisch en duurzaam bedrijventerrein, passend binnen de ambitie van Brainport Zuidoost-Brabant.

De Run moet dé toegangspoort met allure worden van de Brainport via de A67.

Impressie Kempenbaan West

Het projectteam

Nieuws & Actualiteiten

Succesvolle plaatsing fietsviaduct

In het weekend van 10, 11 en 12 april 2021 is fietsviaduct Locht succesvol gemonteerd boven de Rijksweg A67. Het viaduct is 98 meter lang, weegt 162 ton en is geproduceerd door Jos van den Bersselaar Constructie B.V. Tijdens een nachtelijke afsluiting van de A67 is het viaduct van de voorbouwlocatie met SPMT’s getransporteerd naar het bestaande viaduct. Door de twee hijskranen op de snelweg is het viaduct opgepakt en op zijn eindpositie neergelegd. In de komende twee weken wordt de aansluiting afgerond en dan kunnen de fietsers en voetgangers gebruik gaan maken van het viaduct!

Plaatsen liggers viaduct N69, Kempenbaan Veldhoven

Eind februari/begin maart 2021 zijn de 69 stuks liggers voor het viaduct N69 geplaatst. Het viaduct N69 bestaat uit 3 velden met overspanningen van 34 en 47 meter. Hiermee is de verbinding tussen de N69 en N67 gerealiseerd.

Bekisting viaduct N69

Aanleg geluidsschermen

Stuur project door