Historie Mobilis

Honderden projecten zijn in al die jaren door duizenden medewerkers gerealiseerd. De historie van Mobilis ligt in de bedrijven Haverkort en Voormolen. Mobilis is een samenvoeging van deze twee bedrijven, in 2009 zijn zij samen gefuseerd en verder gegaan onder de naam Mobilis.

Haverkort

In 1907 vestigt timmerman Herman Haverkort zich in Vroomshoop, om zich in 1919 in de weg- en waterbouw te begeven. Haverkort heeft in de loop der jaren een aantal bedrijven opgericht, overgenomen en afgestoten. In 1988 werd Galjaard B.V. te Schijndel overgenomen. Later, bij de overname door TBI, wordt Galjaard B.V. een gelijkwaardige zuster binnen de Holding. In 1990 werd de naam Haverkort Bouw B.V. opgericht. Dit focus lag hierbij op de Bouw en Utuliteit-sector in het oosten en noorden van het land.

Voormolen

Voormolen is in 1900 opgericht als familiebedrijf en begon in 1981 onder de naam Voormolen Bouw als werkmaatschappij van TBI Holdings aan een nieuw hoofdstuk. In 1999 werd, met het oog op de toenemende schaalvergroting en het steeds zwaardere eisenpakket, de organisatiestructuur gewijzigd en zijn de activiteiten gesplitst. De focus van Voormolen lag in de Randstad en in westen van het land.

Samenwerking TBI

Als gevolg van de wens om deel uit te maken van een groter geheel om daarmee grotere werken te kunnen realiseren, laat Haverkort zich in 1997 overnemen door TBI B.V. te Rotterdam. In de jaren 1998 en 1999 wordt samen met de overige binnen TBI aanwezige civiel technische bedrijven Galjaard, Voormolen en De Boer besloten meer met elkaar te gaan samenwerken, dit gebeurde onder de naam TBI Beton- en Waterbouw

Haverkort en Voormolen gaan verder als Mobilis

Het samengaan van de bedrijven Haverkort Voormolen was in 2006 onder leiding van Hans Oude Avenhuis. De naam Mobilis is gepresenteerd in 2009, de naam is bedacht door de vrouw van een van onze medewerkers.

 

  • 1914 – 1921 Kademuur en remmingwerken R.D.M. 

  • 1955 – 1957 Centraal Station te Rotterdam