Projectinformatie

Project OTR-kade
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam
Looptijd 2016-2017

Mobilis heeft op de Maasvlakte twee de kade gebouwd voor Offshore Terminal Rotterdam (OTR). OTR bestaat uit de Sif Group en Verbrugge International en zij bouwen funderingen voor windterminals de dedicated offshore terminal. OTR is een unieke combinatie die een belangrijke rol zal spelen in de aanleg van offshore windparken in onder meer de Noordzee.

De kademuur is in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam heeft de Combinatie OTR Civiel (Mobilis, DEME en Dredging International) gerealiseerd.

Jack-up schepen

Vanaf de nieuwe kademuur worden de funderingen, ook wel monopiles genoemd (o.a. stalen buizen met lengtes tot 100 meter en een diameter van 10 - 12 meter) op transportboten geladen. OTR plaatst deze funderingen op de windmolenparken op de Noordzee. De funderingspalen worden geladen door zogenaamde jack-up schepen die hun poten op de havenbodem zetten en zichzelf omhoog drukken. Het ontwerp van de kade is gemaakt door ingenieursbureau MariTeam en heeft een kerende hoogte van 30 meter.

Eind 2016 is een deel van deze kade in gebruik genomen en de gehele kademuur, in juni 2017 heeft OTR de kademuur in zijn geheel in gebruik genomen.