Mark van Straten en Falko Smits, werkvoorbereiders bij MobilisMobilis heeft alles in huis om medewerkers een uitdagende werkplek te bieden

Mark van Straten werkt als werkvoorbereider op de John Frostbrug in Arnhem. Hier maakte hij kennis met Falko Smits, ook werkvoorbereider, maar dan met een andere invalshoek nl. Speciale Technieken. De collega’s ontdekten dat ze niet alleen overeenkomsten hadden in de uitoefening van de functierol en werkzaamheden, maar ook in humor…

Hoe ben je bij Mobilis terechtgekomen?

Mark maakte in 2011 kennis met Mobilis door zijn stage via de Haagse Hogeschool. Zijn eerste bouwproject in deze stageperiode was Metrostation Rotterdam Centraal. Vijf jaar geleden kwam Mark weer in contact met Mobilis en is het balletje gaan rollen.

Falko is afgestudeerd in geopolymeerbeton en kwam via via een aantal jaren geleden bij Mobilis terecht. Achteraf had hij, in plaats van blijven hangen in de horeca, de overstap veel eerder willen maken.

De twee werkvoorbereiders hebben elkaar echt leren kennen op de John Frostbrug in Arnhem. Mobilis voert het groot onderhoud uit aan de John Frostbrug in Arnhem. Deze monumentale brug, vooral bekend als het iconische landmark van Operatie Market Garden, is 1 van de belangrijkste verkeersbruggen die Arnhem centrum over de Nederrijn verbindt met Arnhem-Zuid en de A325.

Hoe past Mobilis bij jou?

De persoonlijke benadering schiet als eerste te binnen bij Mark. Binnen Mobilis hebben we naast afdelingshoofden ook teamleiders. Een teamleider staat dichter bij de medewerkers, voorziet in de opleidingsbehoefte en ambities, stuurt daarnaast het team aan, schept voorwaarden, ruimt hindernissen uit de weg en creëert uitdagingen. Dit wordt als erg prettig ervaren.

Mobilis heeft alles in huis om medewerkers een uitdagende werkplek te bieden. Vooral de initiatieven om het werk heen, maken het erg bijzonder en leuk. Denk aan Jong TBI Infra, de kwartaalvergaderingen en de uitstapjes van de personeelsvereniging. Mobilis is een jong bedrijf en dit geeft een bepaalde dynamiek.

Falko vult aan:  Mobilis is een menselijk bedrijf met oog voor het optimaal inzetten van kwaliteiten. En daarnaast realiseren we mooie projecten met uitdagende technische hoogstandjes.  Elk bedrijf heeft mooie projecten met mooie arbeidsvoorwaarden.  Mobilis maakt voor mij het verschil in het werkplezier, wat afhangt van de collega’s om je heen. Hoe de projectteams opgebouwd worden en hoe je binnen een team jezelf kan zijn.

Hoe zie jij je toekomst?

Hier zijn beide heren kort en bondig in. Falko ziet het wel zitten om door te groeien naar leidinggevende. Mark ambieert dit ook en wil daarnaast ook de teamleidersrol vervullen.

En dan nu over het project waar jullie samen zitten. Als je terugkijkt, wat blijft je het meest bij?

De brug is een aantal weken geleden opengesteld voor het verkeer. Mobilis is nog wel bezig met werkzaamheden onder de brug, maar de piekbelasting is geweest. Wat dan bijblijft is de samenwerking en de raakvlakken met de opdrachtgever en alle partners.

Je hebt het dan over veel stakeholders waar we rekening mee dienen te houden, werkzaamheden aan een monument en een strakke planning. Dit maakt het uitdagend en als het dan ook nog allemaal past, klopt en lukt.. dan zijn we trots en kijken we tevreden terug.

Falko vult aan. Ook de omgeving reageert positief. We krijgen veel complimenten van voorbijgangers en gebruikers van de brug.

Falko is als werkvoorbereider vanuit Speciale Technieken (ST) op dit project geplaatst. Mobilis ST was hier niet aangehaakt als onderaannemer, maar als onderdeel van het projectteam en heeft veel ervaring in betonherstelwerkzaamheden van diverse constructies.

Bij de start van het project was deze nieuwe rol vanuit ST even een zoektocht, maar het is uiteindelijk een mooi voorbeeld en een goede leerschool voor toekomstige projecten. Het voordeel is dat vanuit ST snel geschakeld kan worden in ondersteuning. Bijvoorbeeld als er opgeschaald moet worden met een timmerman of in andere werkzaamheden.

Voor beide heren is het resultaat dat telt. Wie kan namelijk zeggen dat je meegewerkt hebt aan zo’n iconisch project in Arnhem! Vink en door…. zeggen we dan!

Wil jij ook werken bij een Slimme Verbinder?

Bekijk onze vacatures!

Lees de ervaringen van andere collega's