Projectinformatie

Project Demiwaterfabriek Maasvlakte
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Evides Industriewater
Looptijd Juli 2016 - augustus 2017

Evides Industriewater bouwt  een tweede demiwaterfabriek. Deze fabriek komt te staan op de Maasvlakte om ook daar klanten nu en in de toekomst te kunnen voorzien van proceswater (onder andere voor stoom).

De nieuwe demiwaterfabriek (DWP2) kan straks 800 kubieke meter demiwater per uur produceren. Het zuiveringsproces bestaat, net als het proces van de DWP Botlek, uit een combinatie van ionenwisselingstechnologie (IX) en membraantechnologie (RO). De toepassing van membraantechnologie als hoofdontzoutingsstap maakt het systeem minder afhankelijk van de zoutconcentratie in het voedingswater.

Het project:

DWP (Demiwaterplant) II omvat voor Mobilis de bouw van de betonnen voorzuiveringsinstallatie die is geïntegreerd in een industriehal (nazuivering) met bedieningsruimtes. In de nazuiveringshal worden de ionen-wisselaars en reverse-osmosis installaties geplaatst door derden. Buiten de hal heeft Mobilis ook een aantal tankfundaties gerealiseerd, waar derden de tanks op gaan bouwen. De verhardingen en overige grond- weg- en waterbouwwerkzaamheden zijn eveneens door Mobilis uitgevoerd.

Stand van het werk:

Het werk is in twee werkstromen te verdelen: het realiseren van de voorzuivering (betonwerk) en nazuivering (hal en bouwkunde). Het betonwerk van de voorzuivering is in mei 2017 afgerond (waterdichtheidstesten). Daarna is een verhoogde hal over het betonwerk gebouwd; compleet met bordesvloeren en trappenhuizen. Mobilis is tot aan de bouwvak 2017 bezig met de afbouw (brandwerend aftimmeren, coatings, vloerafwerking , kozijnen-puien, poeren, plafonds gietwerk)

Artist impression DWP2

Artikel DWP2 nadert voltooing

Opklik voor download