Michelle Winklaar, Stagiaire

‘’Bij Mobilis ben je veel meer dan ‘maar’ een stagiaire’’

Michelle Winklaar wilde in haar afstudeerperiode graag nieuwe ervaringen opdoen in een voor haar onbekend terrein en zich vastbijten in een uitdagende opdracht. Op de afdeling Communicatie van Mobilis heeft ze naast het uitvoeren van haar afstudeeropdracht ook een kijkje kunnen nemen in de wereld van de civiele betonbouw.

Hoe ben je bij Mobilis terechtgekomen?

Ik had het logo van Mobilis (en daarmee ook dat van de TBI-zusterbedrijven) wel eens eerder gezien maar ik heb er nooit bij stilgestaan waar het voor stond. Toen ik op zoek ging naar een afstudeerplek werd mijn interesse gewekt bij het opnieuw zien van het logo. Ik ging op onderzoek uit en ik kon mezelf als student Communicatie goed herkennen in de slogan ‘’Slimmer verbinden, beter bouwen.’’ Ik wilde graag bijdragen aan de verbinding tussen collega’s en de verbinding tussen Mobilis en de buitenwereld.

Kan je vertellen wat je tijdens je afstudeerperiode hebt gedaan?

Dat is eigenlijk van alles geweest, geen dag was hetzelfde! Als afstudeeropdracht mocht ik onderzoek doen naar een segment binnen Mobilis en advies geven op de externe communicatie. Daarnaast heb ik meegedraaid met het communicatieteam. Ik sloot geregeld aan bij overleggen en kon ik mijn creativiteit gebruiken voor het ontwikkelen van communicatiemiddelen. Als stagiair word je input heel erg gewaardeerd.

Deze stage was anders dan normaal omdat je niet dagen lang alleen maar op kantoor zit, maar ook echt op pad gaat. Zo heb ik in mijn eerste stageweek al twee projecten bezocht en maak je dus kennis met de collega’s die op projectlocaties werken. Je mag vragen stellen over de werkzaamheden en ze leggen je alles met veel plezier uit. Op deze manier leer je over het werk in de civiele betonbouw maar ook wat er speelt binnen de organisatie.

Wat is het leukste geweest in je stageperiode?

Ik vond het zelf super leuk om mee te werken aan het organiseren van een persbijeenkomst waarbij een nieuwe innovatie van Mobilis, GEO-beton, gepresenteerd werd. Daarbij heb ik het hele proces doorlopen, van de overleggen voorafgaand aan de presentatie tot het moment waarop de bijeenkomst plaatsvond. Het was mooi om te zien hoe alle puzzelstukjes op de dag zelf op hun plek vielen en je dan complimenten krijgt over hoe goed het is verlopen.

Presentatie Geo-Beton

Wat zou je de volgende stagiair willen meegeven?

Als je van afwisseling in je werk houdt en in een hechte organisatie wilt werken, ben je bij Mobilis aan het goede adres. Je doet van alles, je ziet van alles en je hebt contact met verschillende mensen binnen de organisatie. Naast het werken is er voldoende ruimte voor gezelligheid en deden we geregeld een spel of een opdracht om de band tussen de collega’s te versterken. Verder vond ik het heel erg fijn dat je als nieuwe collega warm wordt ontvangen en ze je echt betrekken bij het team. Als je stage loopt bij Mobilis ben je veel meer dan ‘’alleen maar de stagiaire’’.

Ga jij de verbinding met ons aan?

WIL JE MEER WETEN? LEES DE ERVARINGEN VAN ANDERE STAGIAIRES!