Zaterdag 17 september: Open Energiedag!

17 aug 2022

Datum & locatie

  • 17 september 2022
  • 11:00 - 15:00 uur
  • Hoogspanningsstation Rilland

Wil jij het bouwproces van de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland eens van dichtbij bekijken? Ben je benieuwd welke materialen en machines we daarvoor gebruiken? Wil je meer weten over andere projecten in de regio die nodig zijn in het kader van energietransitie? Of ben je geïnteresseerd in werken in de (elektro)techniek? Kom dan naar de Open Energiedag op zaterdag 17 september bij hoogspanningsstation Rilland!

In opdracht van netbeheerder TenneT wordt een nieuwe hoogspanningsverbinding gebouwd tussen Borssele en Rilland. In totaal wordt er 48 kilometer 380 kV-verbinding aangelegd. Daarbij worden 107 Wintrackmasten en 2 vakwerkmasten geplaatst. Het totale bouwproces, van de aanleg van toegangswegen tot en met het herstellen van de oorspronkelijke situatie, duurt enkele jaren. In die periode wordt op meerdere locaties tegelijk en op verschillende tijdstippen gewerkt.

Het tracé

De nieuwe hoogspanningsverbinding bestaat uit twee deelgebieden. SWITCH Zuid-West, het bouwconsortium van Mobilis en Strukton Civiel Projecten, bouwt de betonfundaties voor 52 masten in deelgebied 2: tussen Willem-Annapolder en Rilland.

De Open Energiedag is interessant voor jong en oud. Naast de uitgebreide informatiemarkt kun je deelnemen aan twee rondleidingen: langs het bouwterrein van een mastlocatie of langs het hoogspanningsstation. Ook voor de allerkleinsten is er van alles te doen: graaf je eigen bouwput, ervaar in virtual reality hoe elektriciteit van windmolens op zee in jouw stopcontact terecht komt of leef je uit op het springkussen!

Kom jij naar de Open Energiedag?


Meld je dan snel aan via Open Energiedag 2022. Let op: er is een beperkt aantal bezoekers mogelijk. Vol = vol, dus zorg dat je er snel bij bent. Hopelijk tot dan!

Kijk voor meer informatie over het programma op de website Zuid-West 380 kV West.

Informatie over de route en parkeren ontvang je na aanmelding.