Waterfront Harderwijk spectaculair geopend

07 mei 2018

Met een spectaculaire show op het water is het waterfront Harderwijk op donderdag 26 april geopend. Theatergezelschap CloseAct, de luchtacrobaten van BenchaTheater en 16 vrijwilligers uit Harderwijk hingen aan kranen, voerden feestelijke acts uit op schepen en waren gekleed in kleurrijke waterkostuums. De Stadshaven en Strandhaven werden hierdoor op een wel heel bijzondere manier teruggegeven aan de stad.

De samenwerkende partijen van Waterfront bestaan uit: Boskalis, Gemeente Harderwijk, Koopmans en Synchroon. Ook Mobilis heeft een mooie bijdrage geleverd aan het Waterfront Harderwijk. De werkzaamheden van Mobilis bestonden uit het realiseren van 5 ophaalbruggen, één vaste brug en het afwerken van de kademuren. Verder zijn er enkele meerwerkopdrachten uitgevoerd. Deze meerwerkopdrachten variëren tussen het storten van een kleine fundatiesloof tot het realiseren van 85 meter metselwerkschorten incl. natuurstenen afdekkers en leuningwerk.

Boulevardgebied terug in de stad

Het Boulevardgebied is nu weer toegankelijk voor inwoners en bezoekers van Harderwijk. Ondernemers krijgen langs de stadsmuur ruimte voor terrassen en activiteiten als thematische markten, visserijdagen, kleinkunst of een mini kermis. Geparkeerde auto’s verdwijnen in het toeristenseizoen uit het beeld en bezoekers kunnen de wandelpromenade aan het water gebruiken.