Uitnodiging hijsen val voor de brug - Roggebot Kampen

26 aug 2022

Publieksevenement

Datum & locatie

  • 1 september 2022
  • tussen 08:00 en 12:00 uur
  • Drontermeerdijk 1, Dronten

In opdracht van de provincie Flevoland en provincie Overijssel voert Combinatie Roggebot, bestaande uit Mobilis, Van Gelder en Van den Herik, het project N307 Roggebot-Kampen uit. Het project is onderdeel van twee grotere programma’s; ‘de weg van A tot Z’ gericht op de wegverbinding Alkmaar-Zwolle en het programma ‘Ruimte voor de Rivier IJsseldelta', gericht op waterveiligheid en natuurontwikkeling.

De afgelopen periode zijn de meeste betonnen liggers geplaatst, waardoor de nieuwe brug bij de Roggebotsluis in Kampen steeds meer vorm krijgt. In de week van 29 augustus t/m 2 september gaan we het beweegbare deel van de brug -het stalen val- plaatsen. Het stalen val wordt per schip aangevoerd, in elkaar gezet op de bouwplaats en daarna op de juiste plek gehesen. Dit gebeurt met vier grote kranen en wij noemen dit ook wel de kranendans.

  • Laden stalen val voor transport

  • Laden stalen val voor transport

  • Laden stalen val voor transport

Uitnodiging

Wij nodigen u van harte uit om deze hijswerkzaamheden te bekijken vanaf de Drontermeerdijk. Op donderdagochtend 1 september van 08:00 en 12:00 uur zullen collega’s van de provincie Flevoland en Combinatie Roggebot aanwezig zijn om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. U bent vrij om langs te komen tussen 08:00 en 12:00 uur. Wel willen wij u vragen om uw komst op voorhand aan te melden via: info@ijsseldeltaprogramma.nl

Let op! Hoe snel de werkzaamheden verlopen is afhankelijk van een heleboel externe factoren. We kunnen daarom momenteel geen uitspraken doen over het specifieke hijsmoment.