Tunnelmoot De Hoven klaar

27 nov 2017

Na enkele maanden betonbouw is de tunnelmoot af bij Zutphen – De Hoven. Begin november werd het dak gestort door de combinatie Onderspoor die bestaat uit Hegeman en Mobilis en in opdracht van ProRail dit project uitvoert. Nu het beton is uitgehard en de bekisting verwijderd is staat de tunnel van 2600 ton klaar om ingereden te worden. Op dit moment is Onderspoor bezig met het plaatsen van de hulpconstructie om de tunnel met SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter) op te tillen en te verrijden.
 

De afgelopen dagen heeft het flink geregend en daardoor is het terrein één groot moeras geworden. Onze mannen werken hard door in de blubber om het terrein gereed te krijgen voor het plaatsen van de tunnel. In twee dagen tijd wordt tijdens een buitendienststelling de spoordijk afgegraven, de tunnel ingereden en wordt de dijk weer aangevuld. Dit alles gebeurt tijdens een buitendienststelling van 52 uur van het spoor

Na het plaatsen van de tunnel begint de bouw van de toeritten en de afbouw. Het project is onderdeel van de aanleg van de nieuwe rondweg om de westkant van De Hoven heen. Met deze weg wil de Provincie Gelderland de N345 ontlasten zodat de doorstroming van het verkeer verbeterd. De oplevering van de onderdoorgang staat gepland voor de bouwvak van 2018.