Succesvolle Dag van de Bouw

15 jun 2015

De tiende Dag van de Bouw was weer een succes. 175 projecten hadden de bouwhekken open gezet, 90.000 mensen maakten hiervan gebruik. Mobilis had 4 projectlocaties opengesteld.

Centrale As, aquaduct Burgum

Bij het aquaduct in Burgum namen 2500 belangstellenden een kijkje in het informatiecentrum. Daarna kregen ze in groepen een rondleiding over de bouwplaats. Vooral het wandelen door de bouwkuip van het aquaduct maakte veel indruk. Onder het mom van “Draag je schepje bij aan de Centrale As” mochten bezoekers zelf een bijdrage leveren aan de uitgraving van het nieuwe kanaal. Na afloop ontvingen ze een certificaat.

De Centrale As stond in de top 5 van de meest bezochte bouwlocaties tijdens de Dag van de Bouw.

Foto's van deze dag zijn te downloaden via facebook Nijedaam.

Santrijn Oosterhout, parkeergarage en woningen

De bouw van de nieuwe parkeergarage op het Torenplein is in december dit jaar klaar. Korteweg Bouw en Mobilis zijn nog volop bezig, maar het publiek mocht tijdens de Dag van de bouw al komen kijken. Ruim 240 geïnteresseerden maakten hiervan gebruik.

N381, Drachten - Drentse grens

De bouwlocaties aan de Weinterp, ’t West en Wester Es / Terwisscha waren zaterdag 13 juni open voor bezoekers en met een hop-on-hop-off bustour kon je de verschillende locaties bezoeken. Het weer werkte niet mee maar toch bezochten in totaal 750 mensen de verschillende bouwlocaties.

A1 Bunschoten - Hoevelaken

De combinatie Van Gelder – Mobilis verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat de A1 tussen de aansluiting Bunschoten en knooppunt Hoevelaken van twee naar drie rijstroken. De snelweg krijgt er een extra rijstrook bij in de richting van Amsterdam naar Apeldoorn. Tevens wordt het viaduct over het spoor (de verbinding Amersfoort-Zwolle) vernieuwd.

Tijdens de Dag van de Bouw konden de bezoekers ervaren wat het inhoudt als er wordt gewerkt als Bewuste Bouwer, en wat valt er dan onder de “minder hinder” doelstelling. Voor de kinderen was een knutselplein opgesteld waar ze zelf, onder begeleiding, een kunstwerk in elkaar konden timmeren. 230 bezoekers maakten gebruik van de uitnodiging voor deze open dag.