Spoorzone Delft wint Betonprijs 2015

24 nov 2015

Op woensdagavond 18 november is bekend gemaakt dat de Willem van Oranjetunnel van Spoorzone Delft de betonprijs heeft gewonnen in de categorie Uitvoering. Rick Pattipeilohy, projectdirecteur Combinatie Crommelijn en Ad Broeders, projectmanager ProRail hebben de prijs in ontvangst genomen.

Bijzondere wijze betontoepassing

De Betonprijs is een tweejaarlijkse prijs voor projecten waarin het materiaal beton op een bijzondere wijze is toegepast. Dit jaar zijn er 93 projecten ingediend, verdeeld over acht categorie├źn. De jury onder leiding van Cees Brandsen van Rijkswaterstaat heeft gisteren in de Burgerzaal van het Stadhuis in Rotterdam voor iedere categorie de prijswinnaar bekend gemaakt.

Volgens het juryrapport is de prijs aan Spoorzone Delft toegekend omdat het project dat gebouwd wordt in een complex binnenstedelijk gebied, een goed voorbeeld is van ondergronds bouwen met aandacht voor de kwaliteit van de omgeving. Bij de bouw van de 2.300 meter lange tunnel en het geheel nieuwe station zijn historische elementen zoals Molen de Roos en de Bagijnetoren behouden gebleven, en ook het water wordt weer in ere hersteld.

Het project wordt bovendien uitgevoerd in goede samenwerking tussen de samenleving, de opdrachtgever en opdrachtnemer.