Prinsenhofgarage opgeleverd aan Parkeren Delft

06 mrt 2018

Op 2 maart is de Prinsenhofgarage officieel in handen gekomen van Parkeren Delft. Bij de overdracht, die in de garage plaatsvond, waren verschillende partijen betrokken:

Aannemer CCL, waarin TBI-onderneming Mobilis combinant in is, leverde eerst de garage op aan opdrachtgevers ProRail en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Na ondertekening van de daarbij behorende documenten kregen vervolgens de gemeente Delft als eigenaar en Parkeren Delft, de exploitant,  de garage in handen. Dit gebeurde symbolisch met de uitreiking van een set sleutels aan ParkerenDelft.

Met de bouw van de garage is gestart nadat het spoorviaduct was gesloopt. De totale bouwtijd bedroeg circa 30 maanden. De oplevering is 4 maanden eerder dan oorspronkelijk was gepland.

De garage heeft twee parkeerlagen en biedt plaats aan 650 auto’s. Vanaf 5 maart is de garage open voor gebruikers. Kijk voor meer informatie over parkeren in de Prinsenhofgarage op www.parkerendelft.com.

Foto: Annet van der Elst, directeur van Parkeren Delft krijgt de sleutels overhandigd van Lennart Harpe (wethouder), Els van der Riet (OBS), Ad Broeders (ProRail), Rob de Weijze (ProRail) en Rick Pattipeilohy (CCL).

Fotografie: Vincent Basler