Paleisbrug Den Bosch officieel open

09 mei 2015

Met dans, show en honderden genodigden is de Paleisbrug in Den Bosch zaterdagmiddag 9 mei officieel geopend. Commissaris van de Koning Wim van de Donk gaf de gemeente Den Bosch bij de druk op de knop mee goed voor de brug te zorgen.

Park en brug in één

De Paleisbrug is uniek om zijn bijzondere beplantingsplan, verlichting en slimme, ingebouwde technische details zoals Wifi. De brug is 250 meter lang en 10 meter breed en verbindt het historische centrum van de stad met het nieuwe Paleiskwartier. Het beplantingsplan verdeelt de brug in drie gebieden, elk met een eigen karakter. De planten zijn geselecteerd op verschillende bloeiperiodes, waardoor de brug het hele jaar voor verrassingen blijft zorgen.

Maar er is meer. De brug is een park en voetgangersbrug in één. De parkbrug zélf is niet alleen mooi om te zien. De brug biedt ook een prachtig uitzicht op zowel binnenstad als omliggend landschap.

Geen smal bruggetje

De brug verbindt de binnenstad met het Paleiskwartier. Architect Mels Crouwel wilde geen smal bruggetje over het spoor, maar juist een waar mensen met plezier overheen lopen. Dat is gelukt, zei hij nadat de eerste groep mensen weer van de brug af kwam. "Het wordt echt een plek om leuk te verblijven. Een park."