Opening onderdoorgangen Elst

28 nov 2016

Mobilis heeft in opdracht van ProRail  2 onderdoorgangen bij station Elst gerealiseerd: één voor fietsers en voetgangers en één voor motorvoertuigen.

Op 11 november is de langzaam-verkeerstunnel met de nieuwe liftinstallaties al in gebruik genomen. Ter hoogte van de Nieuw Aamsestraat kunnen fietsers en voetgangers nu veilig van en naar het centrum en de scholen komen.

Ten zuiden van het station is een onderdoorgang gebouwd voor bussen, hulpdiensten en auto’s. Naar verwachting wordt deze onderdoorgang voor eind dit jaar in gebruik genomen. Ondanks dat de onderdoorgang en toeleidende wegen nog niet helemaal gereed zijn, mogen hulpdiensten al wel gebruik maken van deze onderdoorgang om de aanrijtijden te garanderen. De onderdoorgang wordt tijdelijk voorzien van een slagboom die door de hulpdiensten geopend kan worden.

Focus lag op een versnelde uitvoering

Voor Mobilis lag de focus in het afgelopen jaar vooral op een versnelde uitvoering van het betonwerk. Het project is 2 maanden eerder opgeleverd en met deze versnelling kon ProRail de bestaande overweg eerder opheffen, waardoor het mogelijk was om met de ingang van de nieuwe dienstregeling op 10 december, in de spits meer treinen te laten passeren nu de beperkingen van de overweg er niet meer zijn.

Hinderbeperking omgeving

Jan de Jong, directeur Mobilis: “Om de overlast voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken werden de looproutes constant gemonitord en zo goed mogelijk verlicht. Ook hebben we geprobeerd om de omgeving zo goed mogelijk op de hoogte te houden door het inzetten van de Bouwapp. Dit is een app waarmee volgers (de omgeving dus) op de hoogte worden gehouden door foto’s met projectupdates”.

Op vrijdag 25 november is met de betrokken partijen officieel stilgestaan bij de opening van de onderdoorgang voor langzaam verkeer en de oplevering van de onderdoorgang voor snelverkeer.