Officiële oplevering project A4 Dinteloord-Bergen op Zoom een feit

09 jul 2015

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het project A4 Dinteloord-Bergen op Zoom op 9 juli 2015 officieel opgeleverd. De nieuwe wegverbinding in West-Brabant is van groot belang voor het internationale (vracht)verkeer. Met de formele overdracht van de N259 van het Rijk aan de gemeente Steenbergen is het project vandaag voltooid.

Minister Schultz van Haegen: ‘Na jarenlang te gast te zijn geweest, geven we vandaag het gebied terug aan de regio. Met als resultaat dat we een belangrijke schakel voor het goederenvervoer tussen de wereldhavens Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen hebben gerealiseerd. Er is ook veel winst voor de regio. Er is minder verkeersoverlast op de lokale wegen, wat de leefbaarheid en de veiligheid ten goede komt.’

Blijvende herinnering

Enige tijd geleden schilderden basisschoolleerlingen van Maria Regina uit Steenbergen en De Toermalijn uit Halsteren met het thema ‘verkeer’ en ‘A4’ twee kleurrijke doeken. Vanochtend overhandigde de minister samen met Jannita Robberse, Hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, en een aantal leerlingen de schilderijen aan burgemeester Joseph Vos van Steenbergen en burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom. Als blijvende herinnering aan de goede samenwerking tussen het Rijk en deze regiopartners

A4 Dinteloord-Bergen op Zoom

De A4 is een autosnelweg van 15 km met 2x2 rijstroken. De nieuwe weg, die eind vorig jaar is opengesteld voor het verkeer, leidt het verkeer om Steenbergen heen. Het traject bestaat uit 15 km nieuw asfalt, 7 nieuwe viaducten, 2 nieuwe onderdoorgangen, 1 nieuwe brug en een aquaduct. De Bouwcombinatie A4, bestaande uit Mobilis TBI, Boskalis Nederland en Ooms Construction BV, heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Financiële bijdrage regio

Het project is gerealiseerd in goede samenwerking met de regiopartners provincie Noord-Brabant, provincie Zeeland, de gemeenten Steenbergen en Bergen op Zoom en Waterschap Brabantse Delta. Het totale projectbudget bedroeg 275 miljoen euro, waarvan 60 miljoen euro door de regio is bijgedragen.