Mobilis Danmark tekent overeenkomst voor fiets- en wandelbrug Kopenhagen

01 sep 2016

Mobilis Danmark gaat met Hollandia Infra een nieuwe fiets- en wandelbrug over Kopenhagens kanaal bij Vester Voldgade bouwen. Opdrachtgever is Realdania By og Byg A/S, ontwerpers zijn het Britse ingenieursbureau BuroHappold, Britse architecten WilkinsonEyre en Deense architecten Urban Agency.

Mobilis Danmark is verantwoordelijk voor de onderbouw van de brug en Hollandia Infra zal de bovenbouw en elektrische en mechanische installaties verzorgen.

De 160 meter lange fiets- wandelbrug in het hartje centrum van Kopenhagen kenmerkt zich door de bijzondere vormgeving. De bovenbouw (met een lichte en complexe buiging in alle richtingen) zal worden uitgevoerd in staal met behulp van staalbuiger CIG (Centraal Staal). Daarnaast opent de brug doormiddel in 2 draaiende delen.

Eind oktober moet het definitieve ontwerp vastliggen. In het voorjaar van 2017 zal er begonnen worden met de bouw en een jaar later (voorjaar 2018) zal het project worden opgeleverd.

Vlnr: Lars Thonke (Realdania), Rick van Lent (Mobilis Danmark), Nardo Hoogendijk (Hollandia Infra), Jan Luijten (Mobilis Danmark), Peter Fangel Poulsen (Realdania)