Laatste werkzaamheden Waterfront Harderwijk

02 okt 2017

Het project Waterfront Harderwijk nadert langzaam maar zeker de fase van oplevering. De beweegbare bruggen zijn zo goed als klaar en een deel hiervan (3 stuks) is vervroegd in gebruik genomen. Op dit moment bouwt Mobilis een duikerbrug op het project. Dit is de laatste van de zes bruggen die onderdeel waren van de opdracht. 

TBI-onderneming Mobilis realiseert in opdracht van de ontwikkelingscombinatie Waterfront VOF zes bruggen. De werkzaamheden van Mobilis bestaan uit het realiseren van 5 beweegbare bruggen en 1 vaste brug en het afwerken van de kademuren. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode tussen december 2016 en december 2017.

Verder zijn er enkele meerwerkopdrachten uitgevoerd. Deze meerwerkopdrachten variëren tussen het storten van een kleine fundatiesloof tot het realiseren van 85 meter metselwerkschorten incl. natuurstenen afdekkers en leuningwerk.

Waterfront Harderwijk

Met 1.400 woningen dichtbij het water, een nieuwe jachthaven, een gastvrije passantenhaven, een stadsstrand, twee parkeergarages en vele winkel-, horeca- en vrijetijdsvoorzieningen op de vernieuwde boulevard krijgt het centrum van Harderwijk weer een gezicht aan het water. Bedrijvigheid en industrie maken plaats voor wonen, winkelen en recreëren, op en rond het water.

  • Waterfront Brug