Kom kijken bij de dag van de bouw!

08 mei 2019

Zaterdag 15 juni is weer de jaarlijkse Dag van de Bouw. Tijdens deze dag worden ook weer mooie projecten van Mobilis opengesteld. Je kunt lopen op de bouwplaats, je ziet constructies van het bouwproject, je wordt meegenomen in de eerste plannen, je hoort onze medewerkers vertellen over hun werk, je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

Kom ook kijken bij één van de vijf projecten die wij openstellen en krijg antwoord op al je vragen. Alle vijf de projecten zijn op zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken.

  • De aanleg van de RijnlandRoute
  • Uitbreiding Sluis Eefde
  • HOV2 Eindhoven
  • KJ-plein Den Haag
  • Spooromgeving Geldermalsen

RijnlandRoute - N434, A4 en A44

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en garandeert de doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk. In opdracht van de Provincie Zuid-Holland is aannemerscombinatie Comol5 verantwoordelijk voor de ombouw van knooppunt Leiden West, de bouw van de nieuwe N434 met geboorde tunnel en de aanpassingen aan de A4 en de A44. 

Tijdens de Dag van de Bouw is de startschacht te bezoeken, waar op dat moment de tunnelboormachine in vol ornaat te bezichtigen is. Een hele unieke en gave beleving die je zeker niet wilt missen! Tijdens de dag van de bouw zijn er ook verschillende activiteiten voor kinderen aanwezig. Begin juli starten we met het boren van de eerste tunnelbuis. 

Comol5 is een internationale aannemerscombinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&dros, VINCI Construction Grands Projets en DIMCO.

Waar: Routebeschrijving volgt

Oplevering: Eind 2022

Neem een kijkje bij de opbouw van de tunnelboormachine!

Uitbreiding Sluis Eefde

In Eefde wordt naast de bestaande monumentale sluis een nieuwe sluis gebouwd. De bouwwerkzaamheden worden in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door aannemerscombinatie Lock to Twente (Mobilis en Croonwolter&dros).

Tijdens de Dag van de Bouw kun je een kijkje nemen achter de schermen. Je kunt rondlopen op het bouwterrein, waar een groot aantal machines staat opgesteld. Of een kijkje nemen in de bouwkuip van de sluiskolk. Op verschillende plekken op het bouwterrein staan vrijwilligers van het bouwteam om uitleg te geven. Er zijn diverse kinderactiviteiten en uiteraard zorgen we voor een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Het bouwterrein is toegankelijk voor mindervaliden, met uitzondering van de bouwkuip van de sluiskolk. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat de ondergrond bestaat uit een puinverharding. 

Voor het afdalen in de sluiskolk is het belangrijk om goed ter been te zijn en er geldt een minimum leeftijd van 5 jaar. Mindervaliden kunnen een kijkje in de kolk nemen vanaf een speciaal uitkijkpunt. 

Waar: Het bouwterrein is gelegen aan de Kapperallee in Eefde naast de bestaande sluis. In verband met de reconstructie van de Kapperallee is het terrein uitsluitend bereikbaar vanaf de Noordzijde, dus door het dorp Eefde via de Schoolstraat of de Boedelhofweg naar de Kapperallee.

Oplevering: begin 2020

HOV2 Eindhoven

De gemeente Eindhoven is bezig met het realiseren van diverse hoogwaardige openbaarvervoersverbindingen in de stad Eindhoven. Eén van deze verbindingen is de HOV2-baan die loopt van Motel van de Valk in het zuiden via het NS-station en busstation Woensel naar Nuenen in het noordoosten. De HOV2-baan ligt geheel vrij van het overige verkeer in de stad en heeft prioriteit op het overige verkeer. Dit geeft het openbaar vervoer en de reiziger meer zekerheid en een snellere, comfortabelere reis. Om dit te bereiken zijn al diverse projecten in de stad uitgevoerd waarin de infrastructuur is aangepast. Eén van de laatste schakels om de HOV2-baan geheel vrij te krijgen van het overige verkeer is de realisatie van de ongelijkvloerse kruising ter hoogte van de Veldmaarschalk Montgomerylaan en Onze Lieve Vrouwestraat / Pastoriestraat.

Tijdens de dag van de bouw kun je een kijkje nemen op ons project en al je vragen stellen over het project. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en limonade en er zijn ook activiteiten voor kinderen aanwezig.

Waar: Bezoekers kunnen parkeren op de parkeerplaats van de Fontys. Vanaf de Fontys worden er borden geplaatst om de bezoekers te begeleiden naar de informatiekeet.

Oplevering: eind 2019

KJ-plein in Den Haag

Het fietsgebruik in Den Haag groeit. Met de toename van het aantal fietsen in de stad moeten er ook voldoende stallingen komen. Om ook rond Den Haag centraal het fietsparkeren te verbeteren en tegemoet te komen aan de toename van het aantal fietsen, wordt een fietsenstalling gerealiseerd onder het Koningin Julianaplein (KJ-plein). In de stalling kunnen straks ongeveer 8500 fietsen gestald worden. Daarmee is het één van de grootste fietsenstallingen van Nederland. Reizigers lopen straks direct vanuit de stalling richting de treinen of ander openbaar vervoer.

Op 15 juni zullen wij jou verwelkomen (met koffie, thee en limonade) bij de bouwkeet. Daar kun je zien wat er de afgelopen periode allemaal is gedaan, wat er nog moet gebeuren en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Uiteraard is er ook voor de kinderen genoeg te doen, met o.a. een leuke quiz en een ijscokraam.

Waar: Op het Koningin Julianaplein naast het Den Haag Centraal.

Oplevering: eind 2019

Spooromgeving Geldermalsen

De Lingense Alliantie, een samenwerkingsverband tussen ProRail, Dura Vermeer B.V. en Mobilis B.V., realiseert de uitvoering van het project SpoorOmgeving Geldermalsen. 

Dit omvat onder meer:

  • de aanleg van eigen, vrijliggend spoor voor de MerWedeLingelijn
  • een uitbreiding van de perrons op het station Geldermalsen
  • een reizigerstunnel bij het station en drie onderdoorgangen in Tricht

Tijdens de dag van de bouw kun je een kijkje nemen op ons project en al je vragen stellen over de nieuwe spooromgeving in Geldermalsen. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en limonade en er zijn ook activiteiten voor kinderen aanwezig.

Waar: Ontvangst bij de bouwkeet op Station Geldermalsen (westzijde van het station). Parkeren kan bij Q-Park P+R Geldermalsen bij station Geldermalsen (Deilseweg, 4191 NX Geldermalsen)

Opleverdatum: Eind 2021