Geslaagde Dag van de Bouw 2018

05 jun 2018

We kunnen terugkijken op een geslaagde Dag van de Bouw. Mobilis had de bouwhekken van 3 projecten open gezet, namelijk Amstelstation Amsterdam, HHTT Maasvlakte en de ondergrondse fietsenstalling bij het KJ-plein in Den Haag. 

Bouwend Nederland 


Na enkele jaren van crisis is de bouw herboren en dat laat ze vandaag op 130 locaties zien.” Met deze woorden opende Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, mede namens Uneto-VNI, VNConstructeurs en Aannemersfederatie Nederland de Dag van de Bouw 2018 bij de Fenixloods in Rotterdam. 

De Dag van de Bouw werd dit jaar voor de 13e keer georganiseerd, in een aantal grote steden voor de tweede keer in samenwerking met de Dag van de Architectuur. Er waren 130 bouwplaatsen geopend voor het publiek variërend van zorginstellingen tot sluizen, van renovatiewerk tot de aanleg van rivierlandschappen, en dat van Groningen tot in Limburg. In totaal zijn er bij de Dag van de Bouw maar liefst 71.000 bezoekers geweest.

Projecten Mobilis

Amstelstation Amsterdam

Bij het Amstelstation werkt de combinatie Mobilis-Van Gelder aan de vernieuwing van het buitengebied. Zo wordt de bestaande fietsparkeergarage uitgebreid en de infrastructuur op het Prins Bernhardplein en Julianaplein omgelegd. Station Amsterdam Amstel en de directe omgeving wordt, vanwege de sterke groei van het aantal reizigers, grondig gerenoveerd en heringericht.

Op 2 juni stonden de medewerkers van Mobilis klaar met koffie, thee en limonade bij de bouwkeet. Ook het publiek kon nu meekijken met dit grote project in Amsterdam. Zij kregen rondleidingen over het project en konden vragen stellen aan de uitvoerders. Het was een geslaagde dag en ook voor de kinderen was er genoeg te doen. In totaal mocht het Amstelstation 100 bezoekers verwelkomen op het project.

KJ-plein Den Haag

Het fietsgebruik in Den Haag groeit. Met de toename van het aantal fietsen in de stad moeten er ook voldoende stallingen komen. Om ook rond Den Haag centraal het fietsparkeren te verbeteren en tegemoet te komen aan de toename van het aantal fietsen, wordt een fietsenstalling gerealiseerd onder het Koningin Julianaplein (KJ-plein). In de stalling kunnen straks ongeveer 8500 fietsen gestald worden. Daarmee is het één van de grootste fietsenstallingen van Nederland. Reizigers lopen straks direct vanuit de stalling richting de treinen of ander openbaar vervoer. 

Ook in Den Haag kon het publiek het project van Mobilis bekijken. Bij binnenkomst verwelkomden we het publiek bij de koffiekar, waarna zij een rondleiding kregen over het project. Ook konden zij over de rand in de bouwkuip kijken, waar straks de fietsenstalling komt. Ter afsluiting kon er genoten worden van een ijsje. Het KJ-plein in Den Haag mocht 300 bezoekers verwelkomen.

HHTT Maasvlakte

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. bouwt de combinatie Boskalis, Van Hattum en Blankevoort en TBI-onderneming Mobilis een diepzeekade, binnenvaartkade en steiger voor een nieuwe tankterminal in de haven van Rotterdam op de Hartelstrook (Maasvlakte 1). Alleen tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 2 juni, was dit bouwproject in de Rotterdamse haven toegankelijk voor het publiek.

De bezoekers kregen een rondleiding van drie kwartier over het project, gedeeltelijk met een bus. Zo kreeg het publiek een unieke kans om een kijkje te nemen, voordat eind volgend jaar de zee- en binnenvaartschepen aanmeren. Ook de kinderen konden zich tijdens de Dag van de Bouw goed vermaken bij ons project op de Maasvlakte. Het project Hartel Tank Terminal mocht bijna 250 bezoekers verwelkomen.