Financial Close Project A16 Rotterdam

07 jun 2018

Amsterdam, 6 juni 2018 – Het consortium De Groene Boog heeft de financieringsovereenkomst voor het project A16 Rotterdam succesvol afgerond (‘financial close’). De Groene Boog is een combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI (Mobilis, CroonWolter&Dros).

De opdracht voor dit project, waarbij De Groene Boog  verantwoordelijk is voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud (DBFM), is 9 mei 2018 door Rijkswaterstaat aan De Groene Boog toegekend.

A16 ROTTERDAM

De nieuwe A16 wordt snelweg tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange nieuwe A16 zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. De aanleg start naar verwachting in 2019. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

De Groene Boog is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de bouw als de financiering van het project en verzorgt na de realisatie 20 jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap. Zo wordt gebruik gemaakt van extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen. Ter hoogte van het Lage Bergse Bos ligt de A16 Rotterdam in een half verdiepte landtunnel.