20 mrt 2023

A16 Rotterdam: Recreaduct Schiebroeksepark in de maak

Tussen het Schiebroeksepark en het recreatiegebied de Vlinderstrik aan de noordzijde van de A16 Rotterdam komt een recreaduct. Dat is een 16 meter breed viaduct dat bestaat uit een fiets- en wandelroute en een faunapassage voor dieren.

14 mrt 2023

Groen licht voor vernieuwing A27 Houten-Everdingen

Succesvolle aanbesteding voor aanpak traject uit file top 10. Aan De Groene Waarden, een combinatie van de bedrijven Besix, Mobilis en haar partners van Gelder, Mourik Infra en Besix Infra Nederland, wordt de opdracht voor de vernieuwing en verbreding van de A27 tussen Houten en Everdingen voorlopig gegund.

07 mrt 2023

Hoe bouw je een tenderteam?

De Kick-Off van een tender. Het is D-Day, de dag dat de aanbesteding officieel begint en het tenderteam van start gaat. Als een snelkookpan gaat zo’n proces borrelen en bruisen tot het moment van ‘indienen’. Winnen staat voorop. ‘Tenderen is topsport. Ik zie het als de race Parijs-Dakar. Het is een wedstrijd met enorm veel uitdagingen en jij zit aan het stuur om de eindstreep te halen.’

06 mrt 2023

Diemen neemt afscheid van zijn overweg

Met een grote kraan is zaterdagochtend het laatste grote onderdeel van de voorheen-overweg in Diemen weggetakeld. In de nacht waren de overwegbomen en -bellen al verwijderd. Hiermee komt een eind aan bijna 150 jaar overwegen in Diemen. “Een historisch moment.”

27 feb 2023

Ruim 400 meter lang viaduct over Terbregseplein aan overkant

Het Terbregseplein is met 235.000 motorvoertuigen per dag een van de drukste verkeersaders van Nederland waar de A16 en A20 op elkaar aansluiten. Over dit knooppunt bouwen we een viaduct dat de A16 Rotterdam verbindt met de bestaande A16. Het eerste wegdek is nu bijna klaar.

14 feb 2023

Bouwupdate Brug 108 – Oranje Loper

Mobilis en Dura Vermeer werken aan de brug 108, op de De Clercqstraat over de Da Costagracht. Dit is de eerste van negen bruggen Oranje Loper die in opdracht van de gemeente Amsterdam wordt uitgevoerd.

13 feb 2023

Mobilis gaat bruggen bij Strandeiland en Centrumeiland bouwen

Mobilis gaat de bruggen 2060 (Annemie Wolffbrug), 2080 (Lee Millerbrug) bouwen en de daarbij behorende paviljoens en parkeerinrit. Van de vier inschrijvers had Mobilis de laagste fictieve inschrijfsom.

06 feb 2023

Groene parels bij Mobilis: Van ‘vintage’ sluisdeur tot eigen TBI-bos

Duurzaam en circulair bouwen is een van de speerpunten bij Mobilis. De ambitie is om de wereld elke dag een stukje mooier maken. Steeds meer ‘groene’ initiatieven krijgen een kans, maar groene projecten zijn meestal niet zichtbaar ‘groen’. Ze lijken vooral ‘gewoon’. ”En dat is maar goed ook.” Vijf duurzame parels.

06 feb 2023

Infra-Marktplaats: ‘Vijftien liggers t.e.a.b.’

Wat te doen met balkstaal, oude rijplaten en stelconplaten of houten balken? Die verdienen een tweede leven op de infra-Marktplaats. Hergebruik moet het nieuwe normaal worden. “We hebben concreet vijftien betonnen liggers in de aanbieding. Die komen straks vrij bij renovatie de Haringvlietbrug.”

31 jan 2023

Geslaagde schuifoperatie voor nieuwe stationspassage Amsterdam Zuid

Bouwcombinatie Nieuw-Zuid heeft dinsdag 24 januari het vierde dakdeel voor de nieuwe Brittenpassage richting de A10 geschoven.