De langste handelsroute van Nederland op De Centrale As trok ruim 150.000 bezoekers

03 okt 2016

De Centrale As gaat vrijdag 7 oktober open. Daarom organiseerden ondernemers uit Noordoost Fryslân samen met de inwoners op 1 oktober een 9 kilometer lange handelsroute op de Centrale As, Foarút oer de As mei Handel. Het deel vanaf knooppunt Feanwâlden tot en met knooppunt Sumar was het terrein van ondernemers. Een handelsroute met bedrijvenpromoties, demonstraties, alternatieve voertuigen, rommelmarkt, braderie en theater.

Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel deden mee met een stand van Nije Daam op deze langste handelsroute van Nederland. Het was een geslaagde dag met maar liefst 150 tot 180 duizend bezoekers!

De opbrengsten van deze dag zijn voor Stichting Leergeld. Zoals De Centrale As Noordoost-Fryslân beter bereikbaar maakt, zo wil de stichting Leergeld kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen toegang geven tot onderwijs en buitenschoolse activiteiten door ze financieel te ondersteunen. Stichting Leergeld is een landelijke stichting, maar de opbrengst van de evenementen gaat naar de regio Noordoost-Fryslân.