Dag van de Bouw op 20 mei 2017

15 mei 2017

Zaterdag 20 mei wordt de twaalfde editie van de Dag van de Bouw gehouden. Deze editie belooft een bijzondere dag te worden. Naast de bouw- en infrabedrijven doen dit jaar ook de gespecialiseerde aannemers én de installateurs mee.

Dit jaar heeft Mobilis 2 projecten opgesteld nl.

Onderdoorgang Leijenseweg Bilthoven

Met de aanleg van een onderdoorgang onder het spoor aan de Leijenseweg in Bilthoven komt er een vlotte en veilige doorstroming van verkeer in de wijk De Leijen. De werkzaamheden vorderen snel en we bieden iedereen graag de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen op het werkterrein.

Op 20 mei kunnen bezoekers voor het eerst ónder het spoor doorlopen, door de nieuwe onderdoorgang. Er is namelijk een rondwandeling  uitgezet die voert óver het nieuwe verkeersdek, langs de brandweerkazerne, ónder het spoor door via de toekomstige rijbaan en terug via het dubbele fietspad. Vanaf het nieuwe verkeersdek kan de onderdoorgang van bovenaf bekeken worden en naar verwachting is in mei reeds gestart met het betegelen van de onderdoorgang, zodat al goed zichtbaar is hoe de onderdoorgang er uiteindelijk uit gaat zien!

Onderweg zijn medewerkers en onderaannemers op het werkterrein aanwezig voor het geven van een toelichting op de bouwmethode en de planning van de dan nog resterende werkzaamheden. De brandweer houdt die dag ook “open huis” en organiseert diverse activiteiten in en om de kazerne. Een unieke kans dus om een kijkje achter de schermen te nemen!          

Ondergrondse fietsenstalling station Maastricht

TBI-ondernemingen Timmermans en Mobilis realiseren de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht. De bouw wordt uitgevoerd in opdracht van de samenwerkende partijen gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar, Provincie Limburg, ProRail en NS.

Op 20 mei a.s. tussen 10:00 en 16:00 uur stelt de Fietsenstalling Maastricht de bouwkuip open voor publiek. Iedereen is van harte welkom om zelf een kijkje te nemen in de bouwkuip. Koffie en thee staan voor u klaar en vragen over de werkzaamheden worden beantwoord door de aanwezige medewerkers. Ook zijn er leuke activiteiten voor de kinderen.

De bouwkuip is alleen toegankelijk via een trap en kan niet bezocht worden door rolstoelgebruikers.  Kinderen jonger dan 10 jaar hebben alleen toegang met een begeleider.

Kijk op de website van De Dag van de Bouw voor meer informatie.