Bruggen Waterfront Harderwijk

20 apr 2017

Op 19 en 20 april zijn de beweegbare brugdelen ingehesen door TBI-onderneming Mobilis in het kader van Waterfront Harderwijk. De afgelopen maanden zijn de brughoofden voor twee beweegbare bruggen aangelegd, die de nieuwe Strandboulevard verbinden met de Boulevard aan de zijde van het Dolfinarium en het toekomstige gebied 'Kop van de Stadswerven'.

Op 19 april is het eerste, beweegbare brugdeel voor de brug geplaatst, die in het verlengde ligt van de Havendam. Gistermiddag werd het tweede, beweegbare deel geplaatst. Vandaag, 20 april, zijn de beweegbare brugdelen van de brug over de Vissershaven geplaatst. Dit is vanaf het land met een grote kraan gedaan.

Nu worden de bruggen verder afgemonteerd en getest. Naar verwachting is de brug over de Vissershaven eind mei klaar voor gebruik. De werkzaamheden aan de brug richting het Dolfinariumterrein duren tot en met juli 2017

Waterfront geeft Harderwijk een nieuw gezicht

Met 1.400 woningen dichtbij het water, een nieuwe jachthaven, een gastvrije passantenhaven, een stadsstrand, twee parkeergarages en vele winkel-, horeca- en vrijetijdsvoorzieningen op de vernieuwde boulevard krijgt het centrum van Harderwijk weer een gezicht aan het water. Bedrijvigheid en industrie maken plaats voor wonen, winkelen en recreëren, op en rond het water.

TBI-onderneming Mobilis realiseert in opdracht van de ontwikkelingscombinatie Waterfront VOF vijf bruggen. Drie bruggen hebben een middensteunpunt die in de toekomstige waterpartij worden gerealiseerd. Hierbij is een scheiding tussen een vast (betonnen) dek en een beweegbaar stalen dek. De twee overige bruggen hebben alleen een beweegbaar stalen dek die de kruising van het water mogelijk maakt.

Inhijsen brugdelen