06 apr 2020

De eerste brug in het Theemswegtracé staat op haar definitieve locatie!

De eerste brug in het Theemswegtracé staat op haar definitieve locatie! Op 4 april is de eerste van de twee spoorbruggen in het nieuwe spoortracé, die over de Rozenburgsesluis, succesvol naar haar definitieve plaats gereden.

01 apr 2020

Bruggen Oranje Loper Amsterdam

Gemeente Amsterdam gunt deelname Bouwteam Bruggen Oranje Loper aan Dura Vermeer en Mobilis Gemeente Amsterdam heeft het project Bouwteam Bruggen Oranje Loper gegund aan twee civiele aannemers; Dura Vermeer en Mobilis. In bouwteamverband maken de drie partijen het plan van aanpak voor het vervangen van negen bruggen op het traject Paleis op de Dam – Mercatorplein. Het vervangen van deze bruggen maakt onderdeel uit van het programma ‘Oranje Loper’, dat hiernaast ook 4,5 kilometer stadsstraat autoluw wil inrichten.

24 mrt 2020

Blijf Bouwen! Dat is ons motto in deze onzekere tijd.

Blijf Bouwen! Dat is ons motto in deze onzekere tijd. Om onze medewerkers een hart onder de riem te steken hebben wij onze “oude” bekenden Mark en Remy weer gevraagd om het niet te zeggen maar te rappen. Want dat past ook bij Mobilis, we doen het niet gewoon, we doen het weer op een unieke en onderscheidende manier.

19 mrt 2020

Brug Lille Langebro genomineerd voor 'Best Innovation'

Ons project, de fiets en voetgangersbrug Lille Langebro in Denenmarken staat in de finale voor de CN awards in de categorie ‘Best Innovation’! Milieu, duurzaamheid en innovatie speelden binnen het ontwerp en de bouw een belangrijke rol. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat er een brug met een levensduur van 100 jaar is gecreëerd. De brug bestaat uit 4 overspanningen met een totale lengte van 160 meter. Meer dan 10.500 voetgangers en fietsers maken veelvuldig gebruik van deze brug.

18 mrt 2020

Veiligheid staat voorop

Vandaag, op 18 maart 2020, zou de landelijke Veiligheidsdag plaatsvinden. Op diverse projectlocaties van Voorbij Funderingstechniek en Mobilis zouden wij met elkaar het gesprek aan gaan over veiligheid. Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben wij besloten deze dag te annuleren. De veiligheid en gezondheid van onze mensen staat centraal en wij vinden het belangrijk deze te waarborgen.

17 mrt 2020

Eerste werkschip door nieuwe sluis Eefde

Op 18 maart om 9.00 uur voer voor de eerste keer een schip door de nieuwe, tweede sluis in Eefde. Deze geplande schutting van een werkschip maakte onderdeel uit van een lange testperiode. Hoofdaannemer Lock to Twente, een samenwerkingsverband tussen TBI-ondernemingen Croonwolter&dros en Mobilis, voert in opdracht van Rijkswaterstaat de bouw van deze unieke nieuwe sluis uit.

12 mrt 2020

Winnaar brug over de Duivendrechtsevaart

De gemeente Amsterdam heeft het ontwerp van Mobilis BV en VenhoevenCS Architecture & Urbanism gekozen voor de bouw van de brug over de Duivendrechtsevaart. Deze zal het Amstelkwartier verbinden met de Joan Muyskenweg voor voetgangers, fietsers en het autoverkeer.

11 mrt 2020

Mobilis presenteert nieuwe innovatie Geo-Beton

DUURZAME GEO-BETON IN GEWAPENDE BETONCONSTRUCTIE PRIMEUR VOOR INFRASECTOR TBI-onderneming Mobilis bouwt als eerste civiele aannemer in Nederland een constructiedeel van een spooronderdoorgang in gewapend geopolymeerbeton in een project van ProRail en de gemeente Heiloo. Op 10 maart 2020 presenteerde Mobilis de nieuwe innovatie Geo-beton te Heiloo.

09 mrt 2020

Minister Cora van Nieuwenhuizen opent EXPO A16 Rotterdam

De Expo A16 Rotterdam is officieel geopend. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nam vrijdag het belevingscentrum officieel in gebruik. In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg, die vanaf 2024 het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt.

14 feb 2020

Rijnlandroute - spectaculaire hijsklus graafwiel

Vandaag stond er een spectaculaire hijsklus op het programma: het uithijsen van het graafwiel van de tunnelboormachine. Door de weersomstandigheden van de afgelopen week én de verwachting voor de komende dagen was het nog best spannend wanneer het ging gebeuren. Het graafwiel heeft een gewicht van maar liefst 150 ton en een doorsnede van 11 meter. Geen alledaags klusje dus. De komende dagen wordt het graafwiel in 3 delen gedemonteerd en over de weg terug vervoerd naar de startschacht. Daarna volgen ook de andere delen van het boorschild, waaronder de motoren en de robotarm die de tunnelsegmenten plaatst.