Accreditatie ontwerp Mobilis voor ProRail een feit

25 feb 2019

In het kader van de “Erkenningsregeling Branche Ingenieursbureaus” heeft de ontwerpafdeling van Mobilis sinds 7 december 2018 de accreditatie op zak. Een inspanning waar tendermanager Herman van den Noort mee is begonnen en Remco Lensen, hoofd Ontwerp & Voorbereiding, nu succesvol heeft afgerond.

Hiermee mogen wij voor ProRail ontwerp- en detailleringswerkzaamheden verrichten ter realisatie van geïntegreerde contracten en zijn we niet meer afhankelijk van ingenieursbureaus. Hiermee mogen we zelfstandig tenders uitwerken en de ontwerpactiviteiten uitvoeren in de realisatiefase.

De accreditatie geldt voor de categorie “Spoordragende civiele constructies, ontwerp t.b.v. GC” en de categorie ‘Niet spoordragende civiele constructies ontwerp t.b.v. GC”. Hiermee mogen wij ontwerp werkzaamheden verrichten bij de nieuwbouw, verbouw, renovatie of sloop van spoordragende constructies zoals betonnen kunstwerken, stalen bruggen en staal-betonconstructies. Bij de niet-spoordragende kunstwerken kun je denken aan geluidsschermen, perrons, niet spoordragende kunstwerken en stations- en verkeersleidingsgebouwen.

Dinsdag 19 februari heeft ProRail het certificaat officieel overhandigd aan Mobilis. Op de projectlocatie in Heiloo is dit gevierd met uiteraard een stukje gebak.