13 jan 2022

Digital Twin straks standaard bij infra-projecten: ‘Tijd van pionieren is voorbij’

De Digital Twin is straks niet meer weg te denken op de bouwplaats en zal stukje bij beetje de infra-wereld veroveren. Bij de Rijnlandroute en de A16 Groene Boog bestaan al complete virtuele tweelingen die hun meerwaarde dubbel en dwars bewijzen. ‘De tijd van pionieren is voorbij.’

12 jan 2022

TBI Infra en Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk nemen strategisch belang in City Barging

Sprong voorwaarts in emissieloos transport over water! TBI Infra B.V. en Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk BV hebben eind 2021 een strategisch belang in het Amsterdamse City Barging BV genomen, één van de bedrijven van de Rutte Groep. City Barging is een duurzame transporteur van bouwmaterialen en afval over water in de Amsterdamse markt.

21 dec 2021

Energiesnelweg in Groningen leidt stroom in goede banen: ‘Letterlijk’

De Energietransitie krijgt vorm in Groningen. Daar werkt Mobilis binnen de combinatie Switch samen met TenneT aan een nieuwe energieweg om elektriciteit van energiecentrales en Deense windparken op te vangen. Met 120 dubbele 380 kV masten wordt de stroom letterlijk in goede banen geleid, weet KAM-expert Ralph Wilde. Zeven vragen over masten, energietransitie, veiligheid, Groningse vergezichten en een Gouden Helm.

20 dec 2021

Succesvolle onderwaterbetonstort Singelgrachtgarage-Marnix

In de Amsterdamse binnenstad, aan de rand van de Jordaan, bouwt Mobilis de Singelgrachtgarage-Marnix in opdracht van de gemeente Amsterdam. Vanaf 2024 kunnen er 800 auto’s onder de Singelgracht parkeren.

19 dec 2021

Artikel Mobilis in jaarboek Grond-, Weg- en Waterbouw

Op 17 december jl. verscheen in het jaarboek van Grond-, Weg- en Waterbouw een interview met Robert Jan Feijen, directeur Mobilis.

16 nov 2021

Vernieuwen 6 sluisdeuren Westerkanaalschutsluis Amsterdam

In opdracht van de Gemeente Amsterdam heeft Mobilis de 6 sluisdeuren van de Westerkanaalschutsluis vervangen. Mobilis is raamcontractant voor de gemeente Amsterdam voor een grote onderhouds- en vervangingsopgave van kades en bruggen. De raamovereenkomst Groot-Onderhoud (ROGO) heeft betrekking op het uitvoeren van werkzaamheden aan civiele constructies zoals (beweegbare) bruggen, viaducten, onderdoorgangen, sluizen, kades, oevers, steigers, scheepvaartvoorzieningen en geluidsschermen.

09 nov 2021

Lanceer’neus’ fly-over Terbregseplein A16 gedoopt

Demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat heeft samen met de projectmedewerkers van de A16 Rotterdam de stalen lanceer‘neus’ gedoopt. Dit stalen frame gaat stukje voor stukje, van pijler naar pijler, 800 m wegdek door de lucht naar de overkant van het knooppunt Terbregseplein schuiven om de verbinding te maken met de bestaande snelweg A16. De A16 Rotterdam geeft hiermee een eigen twist aan een bouwtraditie.

25 okt 2021

Combinatie Mobilis-IRIS neemt John Frostbrug onder handen

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat de combinatie Mobilis – Iris het groot onderhoud aan de John Frostbrug in Arnhem uitvoeren. Deze monumentale brug, vooral bekend als het iconische landmark van Operatie Market Garden, is 1 van de belangrijkste verkeersbruggen die Arnhem centrum over de Nederrijn verbindt met Arnhem-Zuid en de A325.

20 okt 2021

Switch van timmerman naar uitvoerder: ‘Het kan echt’

Fit je pensioen halen wil iedereen. Soms is dat lastig, zeker bij zware beroepen waarbij slijtage van knieën of rug op de loer ligt. ‘De spierballen-beroepen lopen het meeste risico.’ Het lukt steeds vaker om signalen tijdig op te vangen en werk aan te passen. Projectmanager Ton Wisse begeleidt mensen om duurzaam en gezond hun pensioen te halen.

18 okt 2021

Vervolg e-CO2tainer een feit!

Op maandag 4 oktober heeft in het noorden van Nederland de overdracht plaatsgevonden van de e-CO2tainer. In opdracht van Mobilis heeft Eekels de eerste van 5 e-CO2tainers geleverd. Wat begon met het verzoek om laadpalen te regelen, draaide uit op een ingenieuze energieleverancier voor complete bouwplaatsen. Voor de productie van de e-CO2tainer is nu TBI-onderneming Eekels onze partner en daar zijn ze heel ver met generatoren op waterstof.