13 jan 2020

Werkzaamheden na aankomst tunnelboormachine

In de komende weken boort Gaia het laatste deel van de tunnel, tussen de spoorlijn en de ontvangstschacht (in de Stevenshof in Leiden, ter hoogte van de Gerda Brautigamsingel). Vanaf eind deze maand verwachten wij dat de tunnelboormachine arriveert in de ontvangstschacht.

10 jan 2020

Opdracht Tennet Eemshaven-Vierverlaten 380 KV

TenneT heeft de civiele werkzaamheden voor de aanleg van de 380 kV-hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten gegund aan BAM Infra Nederland en aan een consortium van Mobilis en Strukton Civiel.

09 jan 2020

Innovatieparade Infra

Donderdag 9 april organiseren Mobilis en Croonwolter&dros (link naar website) speciaal voor hun (keten)partners in de infrabranche de InnovatieParade. Een middag waar ervaringen, ideeën en innovaties met elkaar worden gedeeld. Op de Innovatieparade....

17 dec 2019

Bouw kademuren HES Hartel Tank Terminal gereed

De finish is bereikt! De kademuren, de steiger en bijbehorende werkzaamheden voor de nieuw te bouwen HES Hartel Tank Terminal zijn vandaag, 17 december 2019, conform planning opgeleverd.

29 nov 2019

Faunapassages Naardermeer

Mobilis heeft samen met Hegeman Bouw en Infra recentelijk het project Faunapassages Naardermeer opgeleverd.

18 nov 2019

Mobilis produceert zelf groene stroom op bouwplaats

Mobilis produceert zelf groene stroom op bouwplaats De e-CO2tainer: mobiel laadstation voor elektrische auto’s Elektrisch rijden is duurzaam, daarvoor op de bouwplaats je eigen groene stroom opwekken is nóg duurzamer. Dat is het idee achter de e-CO2tainer (spreek uit: Ecotainer) van Mobilis. De e-CO2tainer is een mobiele unit waar bestuurders hun elektrische auto’s op projectlocaties kunnen opladen.

15 nov 2019

Overeenkomst getekend voor project Kempenbaan

Op woensdag 13 november is de overeenkomst gesloten voor het Project Kempenbaan. Wethouder Ad van den Oever en directieleden Mink Jaap Ypma van Van Gelder en Remco Hoeboer van Mobilis zetten hun handtekening.

01 nov 2019

Officieel startsein gegeven voor realisatie De Nieuwe Sint Jacob Amsterdam

Op woensdag 30 oktober 2019 is het officiële startsein gegeven voor de realisatie van 305 appartementen, 20 stadswoningen en zorgfaciliteiten aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. VOF De Nieuwe Plantage, bestaande uit TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep, Mobilis en Nico de Bont, realiseert dit project voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance (in opdracht van drie pensioenfondsen: o.a. Stichting BPL Pensioen en Achmea Dutch Health Care Propperty Fund). Amstelring gaat op deze locatie 24-uurszorg bieden aan psychogeriatrische cliënten (cliënten met dementie).

29 okt 2019

Verdygo-Nereda installatie in Weert operationeel

De nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Weert, gebouwd volgens het Verdygo-concept en voorzien van de Nereda-technologie, is klaar. Ze is binnen afgesproken tijd en budget opgeleverd om te kunnen voldoen aan de strengste lozingseisen van de Kaderrichtlijn Water (KRW). Verdygo, een innovatie van Waterschapsbedrijf Limburg, is een revolutionaire, duurzame en modulaire bouw- en ontwerptechniek voor RWZI’s. Dankzij de toepassing van de energiezuinigere Nereda-technologie - een product van Royal HaskoningDHV - kan op energie-efficiëntere wijze aan de aangescherpte eisen uit de KRW worden voldaan ten opzichte van de traditionele zuiveringsmethodiek.

21 okt 2019

TBI neemt deel aan de BIM Onderwijsdag 2019

Op 2 oktober hebben TBI-ondernemingen Comfort Partners, Croonwolter&dros, Nico de Bont, J.P. van Eesteren, Mobilis, WTH en SmartTBI deel genomen aan de BIM Onderwijsdag in de Jaarbeurs te Utrecht. De dag stond volledig in het teken van BIM in combinatie met de bebouwde omgeving en gaf ons de mogelijkheid om met ruim 600 goed gekwalificeerde studenten in gesprek te gaan.