14 jul 2020

Opdracht Tennet 380 kV tussen Borssele en Rilland

TenneT heeft alle aannemers aan boord voor de 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. De opdracht omvat het aanleggen van werkwegen, werkterreinen en mastfundaties voor de masten en het cultuurtechnisch herstel van gronden na ingebruikname van de hoogspanningsverbinding. De aanleg van de 48 kilometer lange 380 kV-verbinding tussen de hoogspanningsstations Borssele en Rilland start na de zomer. Voor die tijd gaat TenneT samen met de aannemers de planning in detail doornemen en het bouwproces voorbereiden.

10 jul 2020

Lille Langebro en de Radartoren genomineerd voor de Nationale Staalprijs

Lille Langebro en de Radartoren genomineerd voor de Nationale Staalprijs Voor de Nationale Staalprijs 2020 zijn 15 staalbouwprojecten genomineerd. De vakjury heeft de genomineerden gekozen uit in totaal 116 inzendingen.

03 jul 2020

Oudste fietstunnel in Nederland gerenoveerd

Oudste fietstunnel van Nederland gerenoveerd Fietsers kunnen vanaf vandaag 06.00 uur weer gebruikmaken van de Maastunnel in Rotterdam. De oudste afgezonken fietstunnel van Nederland was sinds november vorig jaar dicht voor renovatie.

01 jul 2020

Startsein voor eerste schroefpaal tijdelijke Suurhoffbrug

Startsein voor eerste schroefpaal tijdelijke Suurhoffbrug Directeur Suzan Vos van Rijkswaterstaat gaf op 29 juni het startsein voor de eerste schroefpaal van de tijdelijke Suurhoffbrug (A15). De brug is een belangrijke schakel tussen de Maasvlakte en Rotterdam. Het is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland die de komende jaren als V&R-project wordt gerenoveerd en vernieuwd.

18 jun 2020

Bijzondere schuifmethode in de nieuwe A16 Rotterdam

Bijzondere schuifmethode in de nieuwe A16 Rotterdam. Mobilis past een bijzondere schuifmethode toe in de realisatie van de A16 in Rotterdam namelijk de Incremental Launching Method. Dit is een methode in de civiele techniek van het bouwen van een compleet brugdek vanaf slechts één kant op de brug, waarbij de bovenbouw van de brug in secties naar de andere kant wordt geduwd.

15 jun 2020

Het dak is eraf bij sluis Eefde

Het dak is eraf bij sluis Eefde In het weekend van 13 en 14 juni 2020 vonden er onderhoudswerkzaamheden plaats bij Sluis Eefde. Voor het eerst in het 90-jarige bestaan van de monumentale Zuidersluis werden de verbindingsbruggen tussen de heftorens en sluisdeuren verwijderd en vervoerd naar Krimpen aan de IJssel. De traversen, de officiële naam voor de verbindingsbruggen, en de sluisdeuren worden daar onder gecontroleerde omstandigheden gereinigd, geschuurd, geschilderd, indien nodig gerepareerd en overgeschilderd.

25 mei 2020

BIM basis Infra laat infrasector naadloos 3D samenwerken

Met trots introduceren de Vakgroep Ingenieursbureaus Bouwbedrijven (VIB) van Bouwend Nederland en het BIM Loket vandaag BIM basis Infra. Met deze afspraken over gegevensuitwisseling zet de sector een belangrijke stap naar beter digitaal samenwerken. Betere benutting van digitalisering en informatisering is een belangrijke ‘aanjager’ in het mogelijk maken van een productiviteitssprong. Naadloze uitwisseling van digitale informatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers is hierbij essentieel en versnelt de digitalisering van de infrasector. Dit kan alleen als alle betrokken partijen dezelfde taal spreken.

20 mei 2020

Spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg Heilo geopend

De Vennewatersweg is vanaf vanmiddag, woensdag 20 mei open voor al het verkeer. Auto’s, vrachtwagens, fietsers en voetgangers kunnen vanaf nu veilig onder het spoor door. Wethouder Rob Opdam opende de tunnel door de onthulling van de naam. Dit deed hij door vanaf de fietsbrug het doek van het naambord te verwijderen. De tunnel heeft de toepasselijke naam ‘Door de Strandwal’.

20 mei 2020

Op naar 100% voorspelbaar onderhoud in de infrasector

Het onderhoud van infra staat voor een uitdaging. Klassieke oplossingen, in de vorm van periodiek preventief onderhoud of repareren wat al kapot is, volstaan niet meer. Een omschakeling naar ‘just-in-time’-onderhoud is noodzakelijk. Ofwel: onderhoud uitvoeren vóórdat de installatie veel energie gebruikt of er iets kapotgaat. Maar niet te vroeg, om kostenverspilling tegen te gaan.

19 mei 2020

Op naar een 100% elektrisch wagenpark

Mobilis heeft de ambitie om in 2025 100% elektrisch te rijden. Op 4 maart 2019 hebben we daarom samen met TBI-onderneming Voorbij Funderingstechniek de campagne Elektrisch Rijden gelanceerd. Met deze campagne laten we zien dat iedereen elektrisch kan rijden. Van de uitvoerder tot aan de HR-medewerker.