17 sep 2020

Mijlpaal zandtransport A16 Rotterdam

Begin september zijn de zandtransporten voor het project A16 Rotterdam op de helft! In totaal is er 4 miljoen kuub zand nodig, waarvan er nu 2 miljoen op de juiste plek ligt. Er is heel veel zand nodig voor de aanleg van de nieuwe snelweg, wat zorgt voor een stevige ondergrond.

01 sep 2020

Tweede tunnelbuis RijnlandRoute gereed!

De tweede tunnelbuis voor de RijnlandRoute is klaar! Vandaag zag tunnelboormachine Gaia na 3,5 maand boren onder de grond weer het daglicht, maar liefst een maand eerder dan gepland. De tunnelboormachine legde een traject af van 2.250 meter, vanaf het startpunt bij de A4 tot aan het eindpunt bij de Leidse wijk Stevenshof (A44).

12 aug 2020

Bij een Slimme Verbinder past een Smart Gebouw

Bij een Slimme Verbinder past een Smart Gebouw Op 10 augustus 2020 zijn wij verhuisd naar een nieuw kantoor in Apeldoorn. Een kantoor dat past bij onze ambities waarin technologie en innovatie de toekomst bepalen van mobiliteit.

11 aug 2020

Geslaagde 38-daagse buitendienststelling in Geldermalsen

In Geldermalsen is de afgelopen weken ontzettend veel werk verzet om het spoor en het station klaar te maken voor de toekomst. Zo ligt de ruwbouw van de toekomstige reizigerstunnel onder het spoor, zijn er wissels en sporen vernieuwd, zijn er twee nieuwe perrons in gebruik genomen en is er in Tricht gewerkt aan toekomstige onderdoorgangen.

14 jul 2020

Opdracht Tennet 380 kV tussen Borssele en Rilland

TenneT heeft alle aannemers aan boord voor de 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. De opdracht omvat het aanleggen van werkwegen, werkterreinen en mastfundaties voor de masten en het cultuurtechnisch herstel van gronden na ingebruikname van de hoogspanningsverbinding. De aanleg van de 48 kilometer lange 380 kV-verbinding tussen de hoogspanningsstations Borssele en Rilland start na de zomer. Voor die tijd gaat TenneT samen met de aannemers de planning in detail doornemen en het bouwproces voorbereiden.

10 jul 2020

Lille Langebro en de Radartoren genomineerd voor de Nationale Staalprijs

Lille Langebro en de Radartoren genomineerd voor de Nationale Staalprijs Voor de Nationale Staalprijs 2020 zijn 15 staalbouwprojecten genomineerd. De vakjury heeft de genomineerden gekozen uit in totaal 116 inzendingen.

03 jul 2020

Oudste fietstunnel in Nederland gerenoveerd

Oudste fietstunnel van Nederland gerenoveerd Fietsers kunnen vanaf vandaag 06.00 uur weer gebruikmaken van de Maastunnel in Rotterdam. De oudste afgezonken fietstunnel van Nederland was sinds november vorig jaar dicht voor renovatie.

01 jul 2020

Startsein voor eerste schroefpaal tijdelijke Suurhoffbrug

Startsein voor eerste schroefpaal tijdelijke Suurhoffbrug Directeur Suzan Vos van Rijkswaterstaat gaf op 29 juni het startsein voor de eerste schroefpaal van de tijdelijke Suurhoffbrug (A15). De brug is een belangrijke schakel tussen de Maasvlakte en Rotterdam. Het is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland die de komende jaren als V&R-project wordt gerenoveerd en vernieuwd.

18 jun 2020

Bijzondere schuifmethode in de nieuwe A16 Rotterdam

Bijzondere schuifmethode in de nieuwe A16 Rotterdam. Mobilis past een bijzondere schuifmethode toe in de realisatie van de A16 in Rotterdam namelijk de Incremental Launching Method. Dit is een methode in de civiele techniek van het bouwen van een compleet brugdek vanaf slechts één kant op de brug, waarbij de bovenbouw van de brug in secties naar de andere kant wordt geduwd.

15 jun 2020

Het dak is eraf bij sluis Eefde

Het dak is eraf bij sluis Eefde In het weekend van 13 en 14 juni 2020 vonden er onderhoudswerkzaamheden plaats bij Sluis Eefde. Voor het eerst in het 90-jarige bestaan van de monumentale Zuidersluis werden de verbindingsbruggen tussen de heftorens en sluisdeuren verwijderd en vervoerd naar Krimpen aan de IJssel. De traversen, de officiële naam voor de verbindingsbruggen, en de sluisdeuren worden daar onder gecontroleerde omstandigheden gereinigd, geschuurd, geschilderd, indien nodig gerepareerd en overgeschilderd.