19 jul 2021

Primeur bij tunnelvloer A16: 35 duikteams storten gewapend beton onder water

Onderwaterbeton in een tunnel? Dat is niet uniek. Maar twee kilometer gewapend onderwaterbeton, zoals bij de A16, is wel een primeur. In één keer ligt de tunnelvloer op z’n plek. ‘Als team bedenk je een innovatief plan, tekent het uit, overlegt met constructeurs en rekent alles nog een keer door. Als dat buiten werkt, ben je echt trots.’

13 jul 2021

Digital Engineering Community: Versneld digitaliseren door samenwerken

Na succesvolle ontwikkelingen krijgt de Digital Engineering Community (DEC) steeds meer vorm! De DEC is dé digitale ontmoetingsplaats voor de bouw en infrasector waar ideeën voor software ontwikkelingen samenkomen, worden opgestart en versneld.

09 jul 2021

Integrale aanpak siert vernieuwde sluizencomplex Eefde

Na ruim drie jaar bouwen en renoveren is het vernieuwde sluizencomplex Eefde in gebruik genomen. Van fundering, civiele bouw, betonreparaties tot aan de installatietechniek en softwareontwikkeling met cybersecurity; alle bouw, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden voeren we onder de vlag van TBI uit. De integrale aanpak komt tot uiting in de kenmerken van beide sluizen.

08 jul 2021

Maastunnel genomineerd voor de NRP Gulden Feniks

De Maastunnel is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks. De oude dame, zoals de Maastunnel ook wel genoemd wordt, is een rijksmonument van ruim 77 jaar oud, maar nog lang niet versleten en voldoet weer aan de nieuwste veiligheidseisen. Dit dankzij een grondige en grootschalige renovatie en restauratie. door de Combinatie Maastunnel, bestaande uit de TBI-ondernemingen Mobilis, Croonwolter&dros en Nico de Bont.

06 jul 2021

Station Geldermalsen heeft een nieuwe reizigerstunnel

De huidige voetgangerstraverse op station Geldermalsen heeft na ruim 10 jaar dienst te hebben gedaan plaats gemaakt voor een nieuwe reizigerstunnel. Deze tunnel is aangelegd zodat meer reizigers van dit station gebruik kunnen maken. Op 5 juli is hij in gebruik genomen.

05 jul 2021

Slimme zuivering Panheel bruist en borrelt water schoon

In het Limburgse Panheel bruist en borrelt het water in het ronde bassin. Vies rioolwater stroomt door vier bakken en is dan weer schoon. Zuiveren klinkt zo relatief simpel, maar daar schuilt een wereld achter van modulair bouwen, slimme technieken en samenwerking. ‘Alleen die stank went nooit.’

01 jul 2021

Grote stap in betere bereikbaarheid Twentekanalen

Rijkswaterstaat heeft vanmiddag om 14.00 uur de scheepsbel geluid bij sluis Eefde. Daarmee is het vernieuwde sluizencomplex in gebruik genomen. Na ruim drie jaar van bouwen en renoveren zijn de werkzaamheden gereed.

30 jun 2021

Viaduct Zilverackers opengesteld bij tussentijdse opening Kempenbaan-West

Het project Kempenbaan-West neemt al mooie vormen aan. Hoewel de einddatum pas op oktober staat, is er al een tussentijdse opening. Het viaduct Zilverackers, inclusief de nieuwe toe- en afritten zijn klaar. Hierdoor is de bereikbaarheid van Veldhoven al sterk verbeterd. Het werk wordt uitgevoerd door de combinatie Van Gelder-Mobilis.

24 jun 2021

Innovatie bij renovatie Suurhoffbrug

De Suurhoffbrug (A15) wordt deze zomer als eerste brug in Nederland versterkt met een nieuwe techniek: staalplaten worden bevestigd met epoxylijm én bouten. Deze dubbele versterkingsmethode is relatief licht en eenvoudig, maar wel sterk en effectief. Het zorgt ervoor dat de platen niet kunnen vervormen of verschuiven. Deze combinatiemethode is ontwikkeld en getest in samenwerking met ingenieursbureaus Arup en Royal Haskoning DHV en met aanneemcombinatie Stipt, bestaande uit Mobilis, Hollandia, Dura Vermeer en Besix. Ook TNO en de TU Delft werkten mee aan het onderzoek.

17 jun 2021

Fietsen voor Civiele Techniek

Fietsen doe je vaak van A naar B. De fietstocht die woensdag 16 juni in de omgeving van Kampen was georganiseerd, had echter meerdere doelen: studenten van Windesheim inzicht geven in de praktijk van Ruimtelijke Ontwikkeling, Mobiliteit en Civiele Techniek, én plannen smeden voor de promotie van dat laatstgenoemde ondergewaardeerde vak. Speciaal voor dat doel fietste een aantal directeuren en vertegenwoordigers van de organiserende partijen mee.