20 okt 2021

Switch van timmerman naar uitvoerder: ‘Het kan echt’

Fit je pensioen halen wil iedereen. Soms is dat lastig, zeker bij zware beroepen waarbij slijtage van knieën of rug op de loer ligt. ‘De spierballen-beroepen lopen het meeste risico.’ Het lukt steeds vaker om signalen tijdig op te vangen en werk aan te passen. Projectmanager Ton Wisse begeleidt mensen om duurzaam en gezond hun pensioen te halen.

18 okt 2021

Vervolg e-CO2tainer een feit!

Op maandag 4 oktober heeft in het noorden van Nederland de overdracht plaatsgevonden van de e-CO2tainer. In opdracht van Mobilis heeft Eekels de eerste van 5 e-CO2tainers geleverd. Wat begon met het verzoek om laadpalen te regelen, draaide uit op een ingenieuze energieleverancier voor complete bouwplaatsen. Voor de productie van de e-CO2tainer is nu TBI-onderneming Eekels onze partner en daar zijn ze heel ver met generatoren op waterstof.

18 okt 2021

Opening RWZI Weesp

Eerste Full Scale ICEAS in Nederland in bedrijf genomen Op 14 oktober vond de officiële opening plaats van de rioolwaterzuivering in Weesp. De installatie is sinds februari 2020 in bedrijf en is de eerste in Nederland waar gebruik gemaakt wordt van het zogenaamde ICEAS systeem.

06 okt 2021

Groen blauw en grijs onderhoud tegelijk; ‘Op tijd signaleren is de kunst’

Je kunt een abonnement hebben op de Donald Duck, de sportschool of voor je mobiele telefoon. Noord Holland heeft een abonnement op slim en integraal onderhoud in Gebied 6, rond de Haarlemmermeer. ‘De wegen, vaarwegen en het groen, inclusief de kunstwerken en steunpunten, moeten altijd in orde zijn. Dat is onze opdracht.’

05 okt 2021

ICEAS Weesp van Virtual Reality naar ECHT

Meld je aan voor het symposium van RWZI Weesp: “ICEAS Weesp van Virtual Reality naar ECHT”. Het afgelopen jaar is de werking van de ICEAS door de projectpartners intensief onderzocht. De resultaten hiervan willen we graag met u delen tijdens het symposium

04 okt 2021

TBI Infra neemt Struijk Sloop- en Grondwerken en Struijk Milieu over

TBI Infra B.V. heeft per 1 oktober 2021 Struijk Sloop- en Grondwerken B.V. en Struijk Milieu B.V.  overgenomen. Struijk richt zich vooral op sloopwerk, grondwerk, bodem- en asbestsanering en rijplatenverhuur. In 2020 realiseerde Struijk met circa 30 medewerkers een omzet van €.7 miljoen. Door de overname wordt de integraliteit met verschillende disciplines binnen TBI verder versterkt. De buitenlandse activiteiten in Georgië vallen niet onder deze overname.

01 okt 2021

Croonwolter&dros en Mobilis (SC&M) breiden TenneT transformatorstation voor toekomstige windparken uit

Als partner van TenneT is SC&M verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuw te bouwen transformatorstation bij Wijk aan Zee, één van de grootste "meterkasten" van Nederland. Hier zal zo’n 2.100 megawatt (MW) aan vermogen samenkomen van de toekomstige offshore windparken Hollandse Kust (noord), Hollandse Kust (west Alpha) en (west Beta). Bedrijven en huishoudens in de omgeving kunnen hierdoor in de toekomst overschakelen op duurzame elektriciteit afkomstig van de windparken op zee.

20 sep 2021

Mobilis start met renovatie Berlagebrug Amsterdam

In het decor van de Berlagebrug is deze week de samenwerking bezegeld tussen gemeente Amsterdam en aannemer Mobilis. Remco Hoeboer, directeur van Mobilis, tekende samen met ambtelijk opdrachtgever Marise Ent het contract voor werkpakket 1. Dit betreft de vervanging van het stalen val en het bewegingswerk van de monumentale Berlagebrug.

15 sep 2021

Raamcontract RWZI Tilburg gegund aan de combinatie Mobilis-Croonwolter&dros

Waterschap De Dommel heeft het raamcontract voor diverse aanpassingen aan de Rioolwaterzuivering Tilburg gegund aan de combinatie Mobilis-Croonwolter&dros (CMC), en haar partners in de Water Zuiveringen Alliantie (WZA) Tauw en RWB. Voor een periode van 3 jaar met verlengingsoptie van nog eens 3 jaar zullen in bouwteamverband grootschalige aanpassingen verricht worden aan de waterzuivering.

15 sep 2021

Werf Royerssluis is vijf jaar bouwen op een ovale postzegel

Een nieuwe sluis bouwen midden in het Antwerpse havengebied is als bouwen op een ovale postzegel. De sluis raakt de bouwputten van de tunnels van twee andere Oosterweel-projecten. Best ingewikkeld. ‘In Vlaanderen gaat alles een beetje anders.’