CO2-reductie en circulariteit zijn twee onderwerpen die voor Rijkwaterstaat enorm belangrijk zijn. Voor de organisatie is het belangrijk om beide doelen na te streven. Het programma Proeftuin Duurzaam Beton richt zich op het klimaatneutraal en circulair maken van de onderhoudsopgave van Rijkswaterstaat in combinatie met een zo groot mogelijke kostenefficiëntie. Het gaat specifiek om het toepassen van innovatieve betonsamenstellingen voor 2030 in de betonketen van Rijkswaterstaat.
Maandag 29 maart is door de Lingense Alliantie (samenwerking tussen ProRail en de bouwcombinatie Mobilis-Dura Vermeer) de stationsnaam en klok aangebracht op de nieuwe perronkap aan de westzijde van Station Geldermalsen.
Mobilis als onderdeel van combinatie Rinkoniên kan officieel aan de slag met Oosterweelknoop en renovatie Royerssluis.
Op 8 april 2021 is het zover: dan komt hét innovatienetwerk van Nederland samen op de InnovatieExpo 2021. Ben je benieuwd welke innovaties Nederland in huis heeft op het gebied van energie, circulaire economie, verstedelijking en mobiliteit? Laat je creativiteit prikkelen en ontmoet toonaangevende innovators, bewindspersonen en jong talent! Meld je dan nu aan voor de InnovatieExpo 2021!
Innovatieve hout-betonligger voor circulair viaduct Mobilis en ipv Delft werken aan de ontwikkeling van een circulair viaduct van houten liggers met een prefab toplaag van gerecycled beton. Het is een van de tien voorstellen binnen een SBIR-traject van Rijkswaterstaat.
Betonvereniging organiseert webinar over de toepassing van Geo-beton Donderdag 18 maart vertellen Bart van den Heijkant (Mobilis) en Rob Haksel (ProRail) in een webinar van de Betonvereniging over de toepassing van Geo-beton bij de nieuwe onderdoorgang in Heiloo. Mobilis heeft als eerste civiele aannemer in Nederland een onderdeel van een spooronderdoorgang in gewapende geopolymeerbeton gebouwd.
In 2013 werd de tweede Coentunnel opgeleverd. Dat was landelijk nieuws, maar dat zo’n essentieel stukje infrastructuur vervolgens dag en nacht onderhouden wordt is nauwelijks bekend.
In de markt worden grootse ambities neergelegd, door opdrachtgevers en marktpartijen maar vooral ook door onszelf. Nederland wil de emissies met bijna de helft terugdringen in 2030 en in 2050 klimaatneutraal zijn. Hoe ambitieus is dat? TV-presentator Lucas de Man vroeg dit aan drie bedrijven namelijk Mobilis, Van Gelder en Boskalis Nederland, concullega’s in de infrawereld.
Werken met raamcontracten: Beter, sneller, goedkoper én plezieriger! Waterschapsbedrijf Limburg heeft onlangs samen met een aantal samenwerkingspartners (ENGIE, Eliquo en de Combinatie Mobilis Croonwolter&dros) een animatiefilm geproduceerd over het werken met raamcontracten. In vogelvlucht vertelt de animatiefilm de aanleiding en de achtergronden van de innovatieve raamcontracten en gaat in op de vele voordelen. De gekozen aanpak van raamcontracten en bouwteams is voor iedereen in de bouwsector een absolute must. De animatiefilm “Anders aanbesteden, anders samenwerken” legt uit waarom.
De komende jaren werkt Delfland aan haar digitale transitie, om de sprong naar de toekomst te maken en met de inzet van nieuwe technieken te blijven zorgen voor droge voeten en schoon en gezond water. Zij doen dat onder meer door in te zetten op samenwerking met een aantal innovatiepartners.