Wil jij zien waar straks zee- en binnenvaartschepen aanmeren?

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. bouwt de combinatie BoskalisVan Hattum en Blankevoort en TBI-onderneming Mobilis een diepzeekade, binnenvaartkade en steiger voor een nieuwe tankterminal in de haven van Rotterdam op de Hartelstrook (Maasvlakte 1). Alleen tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 2 juni, is dit bouwproject in de Rotterdamse haven toegankelijk.

Bezoekers krijgen een gratis rondleiding van drie kwartier, gedeeltelijk met een bus. Een unieke kans om hier een kijkje te nemen, voordat eind volgend jaar de zee- en binnenvaartschepen aanmeren. Bezoekers zijn van harte welkom op het bouwterrein op de Maasvlakte.

Kademuren en steiger

HES international B.V. realiseert in de haven van Rotterdam een tankterminal voor olieproducten en biobrandstoffen. Om te zorgen dat de tankterminal zowel grote olietankers als binnenvaartschepen kan ontvangen, legt de combinatie een 1.200 meter lange kademuur aan voor zeeschepen, een 1.100 meter lange kademuur voor binnenvaartschepen en een 350 meter lange steiger met vier ligplaatsen plus de nodige oever- en bodembescherming. Bezoekers kunnen op 2 juni op de plek van de bouw staan, waar straks de grote zeeschepen aanmeren, die daarna nooit meer toegankelijk zal zijn.

De 13e Dag van de Bouw

Op zaterdag 2 juni 2018 wordt voor de dertiende keer de Dag van de Bouw (DvdB) georganiseerd. Door heel Nederland zijn op deze dag diverse bouwlocaties te bezoeken. Maak kennis met de kunde en het vakmanschap van de bouw.

Kinderen welkom

Kinderen zijn van harte welkom. Ze kunnen in groot materieel, zoals een kraan of vrachtwagen, zitten om te ervaren hoe dat is.

Waar en wanneer?

  • 2 juni 2018, van 10.00 tot 16.00 uur
  • Het terrein is te bereiken via de A15, vervolgt door afslag 8-Oostvoorne/Brielle/Rockanje
  • Adres: Beerweg 99 naast Falck, Rotterdam (Hartelstrook / Maasvlakte 1), er is voldoende parkeergelegenheid. 
  • Bij de parkeerplaats is een informatiecentrum waar je je kunt aanmelden voor de rondleiding. Hier zijn ook visualisaties en een maquette te zien.

Stuur artikel door