Vernieuwen 6 sluisdeuren Westerkanaalschutsluis Amsterdam

In opdracht van de Gemeente Amsterdam heeft Mobilis de 6 sluisdeuren van de Westerkanaalschutsluis vervangen.

Mobilis is raamcontractant voor de gemeente Amsterdam  voor een grote onderhouds- en vervangingsopgave van kades en bruggen. De raamovereenkomst Groot-Onderhoud (ROGO) heeft betrekking op het uitvoeren van werkzaamheden aan civiele constructies zoals (beweegbare) bruggen, viaducten, onderdoorgangen, sluizen, kades, oevers, steigers, scheepvaartvoorzieningen en geluidsschermen.

Op 29 oktober zijn 6 houten sluisdeuren, geproduceerd door Wijma, per ponton vanaf Kampen naar Amsterdam gevaren. Begin november zijn de bestaande deuren verwijderd en zijn de nieuwe deuren geplaatst door H. van Steenwijk.

Eerst zijn de 4 deuren van het bovenhoofd (gewicht ca. 9,5 ton per deur), vanaf een hijsponton voorzien van spudpalen in 2 fases op hun plaats gehesen.

Vervolgens zijn de 2 deuren van het benedenhoofd, elk ca. 16 ton, aangebracht. Er is in goed overleg met de gemeente Amsterdam en de Nautisch beheerder van Waternet voor deze aanpak gekozen, zodat het overige scheepvaartverkeer zo weinig mogelijk overlast van de werkzaamheden zou ondervinden.

Meer slimme verbindingen waar wij aan werken

Stuur artikel door