Tunnelboormachine ingezegend voor tweede tunnelbuis

Op 8 mei jl. vond de inzegening van de tunnelboormachine plaats op het project Rijnlandroute, ter voorbereiding op het boren van de tweede tunnelbuis. Hoewel deze gebeurtenis vanwege het coronavirus een bescheiden karakter had, was het voor ons boorteam belangrijk om stil staan bij dit bijzondere moment. Priester Pierrot van de Franse kerk in Wassenaar zegende traditiegetrouw de tunnelboormachine en het beeldje van de Heilige Barbara in. Dat gebeurde in het bijzijn van de beschermvrouwe en een deel van het boorteam, uiteraard alles volgens de veiligheidsvoorschriften en op 1,5 meter afstand van elkaar.

Nu de inzegening is voltooid, kunnen de tunnelboorders van start en de eerste meters geboord.

Over de Rijnlandroute

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De RijnlandRoute wordt aangelegd om de bereikbaarheid en verkeersdoorstroming in de regio te verbeteren en economische groei verder mogelijk te maken.

Comol5 is een internationale aannemerscombinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis B.V. en Croonwolter&dros B.V., VINCI Construction Grand Projets S.A.S. en DEME Infra Marine Contractors B.V.

Comol5 is verantwoordelijk voor de ombouw van knooppunt Leiden West, de bouw van de nieuwe N434 met geboorde tunnel en de aanpassingen aan de A4 en de A44. Comol5 wordt ook verantwoordelijk voor het 15-jarig onderhoud van de N434.

Stuur artikel door