Topprestatie geleverd in Tricht tijdens het Paasweekend

Tijdens het afgelopen paasweekend is er vanaf zaterdagochtend 01.00 uur tot en met dinsdagochtend 05.00 uur hard gewerkt door De Lingense Alliantie (een combinatie van Dura Vermeer en Mobilis) aan het spoor bij Tricht. Ter hoogte van de Lingedijk in Tricht is een deel van het spoor verwijderd, waarna het dek van ruim 600 ton van de toekomstige onderdoorgang Lingedijk is ingeschoven. Na het inschuiven van het dek is het spoor weer teruggebouwd, zodat de eerste trein vandaag, op dinsdag 23 april, om 05.00 uur weer kon passeren.

Naast het aanbrengen van het dek, hebben wij ook een prefab fietsdek geplaatst voor fietsers en voetgangers als verbinding tussen het station Geldermalsen en Tricht. Bij het station Geldermalsen zijn we gestart met het saneren van de sporen waarbij wij een aantal wissels hebben verwijderd. Later worden de vrijkomende sporen verwijderd.

De Lingense Alliantie

De Lingense Alliantie is een samenwerkingsverband tussen ProRail en de aannemerscombinatie Dura Vermeer – Mobilis VOF met als opdrachtgever ProRail. De Lingense Alliantie realiseert een derde spoor tussen Geldermalsen en Tricht als onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Bijkomende werken zijn de realisatie van drie spooronderdoorgangen, één reizigerstunnel bij station Geldermalsen, geluidsschermen, een ondergrondse trillingsreducerende wand en diverse spooraanpassingen op gebied van beveiliging en bereikbaarheid.

Timelapse buitendienststelling Geldermalsen

Stuur artikel door