TBI Infra: ‘De CO2-Prestatieladder moet bij iedereen gaan leven’

Met de implementatie van de CO2-Prestatieladder richt TBI Infra zijn pijlen op duurzaam ondernemerschap. Het bouwconcern wist binnen drie jaar zijn CO2-uitstoot met 35 procent te reduceren. Ook hebben CO2-reductiemaatregelen dankzij de ladder geleid tot gunningvoordeel op projecten. Jeroen Ritzer – van Dinther, coördinator Duurzaamheid bij TBI Infra, vertelt over zijn ervaringen met de CO2-Prestatieladder en hoe het managementsysteem moet gaan leven binnen het project en het bedrijf.

Vier zelfstandige werkmaatschappijen vormen de kern van TBI Infra: Timmermans Infratechniek, Servicis, Voorbij Funderingstechniek en Mobilis.

“Vanaf 2008 is Mobilis met de CO2-Prestatieladder aan de slag gegaan en in 2010 kwamen de andere drie bedrijven erbij. We begonnen op niveau 3 en zijn vervolgens doorgestroomd naar niveau 5. Wat ik merkte is dat de implementatie van de ladder redelijk tijd in beslag neemt. Om door te stromen naar niveau 5 hebben wij daarom veel tijd en energie gestoken om van de CO2-Prestatieladder een succes te maken binnen het bedrijf. En dat resulteerde in de uitstoot van 6.300 ton CO2 in 2013 naar 4.800 ton CO2 in 2016”, zegt Ritzer – van Dinther.

Stuur artikel door