Start inrichten bouwterrein Haringvlietbrug

Begin november 2022 zijn we gestart met het aanleggen van de bouwplaats bij de Haringvlietbrug voor de renovatie van het bewegende deel van de brug die in 2023 van start gaat. Struijk Sloop- en Grondwerken Nederland B.V. gaat de bouwplaats aanleggen. We starten met een bodemanalyse. Daarna wordt de bouwplaats opgeschoond en geëgaliseerd en vervolgens zal wegendoek worden aangebracht wat zal dienen als scheidingslaag tussen de bodem en het aan te brengen menggranulaat.

Met het oog op duurzaamheid worden deze werkzaamheden uitgevoerd met elektrisch materieel. Zo levert Voorbij Funderingstechniek (TBI Infra) een 10 tons elektrische kraan en gebruiken we voor het verspreiden van het menggranulaat een elektrische shovel. Een mooi voorbeeld van de synergie tussen de bedrijven van TBI Infra B.V..

Voorziening voor elektriciteit zijn momenteel nog niet aanwezig. Daarom maken wij gebruik van een powerbox (accupakket) om het elektrisch materieel op te laden. Deze powerbox is geleverd door ETEC zero emission. De powerbox wordt bij Struijk zelf opgeladen door middel van groene stroom, opgewekt met zonnepanelen.
 

Vervanging en Renovatie

Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Haringvlietbrug definitief gegund aan een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros. De opdracht bestaat uit ontwerpwerkzaamheden en de uitvoering van de renovatie van de beweegbare delen van de Haringvlietbrug. Met Hollandia Infra en Machinefabriek Rusthoven B.V. is een partnerschap aangegaan voor het stalen val en de bewegingswerken.

De beweegbare delen van de Haringvlietbrug worden in 2023 vervangen. Rijkswaterstaat liet op 16 november al zien hoe groot deze operatie is en waarom de brug dus in de zomer 2023 wekenlang helemaal afgesloten is. Neem een kijkje in de gigantische kelder van de Haringvlietbrug op de website van het AD!

Stuur artikel door