Spooronderdoorgang Diemen officieel geopend

Zaterdag 10 juni jl. is de aanstaande oplevering van de spooronderdoorgang Ouddiemerlaan in Diemen officieel gevierd met een feestelijk festival. Na jaren voorbereiding, ontwerp en bouw ging de spooronderdoorgang in januari al open voor verkeer. Nu vrijwel alle bouwactiviteiten zijn afgerond was het tijd voor een feestje voor de directe omgeving.

Samenwerking

De combinatie Mobilis-Hegeman Bouw & Infra realiseerde het project in opdracht van ProRail en de gemeente Diemen in samenwerking met onze gewaardeerde onderaannemers en leveranciers.

‘Technisch een geweldige klus waarbij er tussen zowel de aannemers en ProRail als de gemeente fijn is samengewerkt. Mooi om te zien dat de verbinding met alle partijen in dit project heeft geleid tot een resultaat waar veel mensen van gaan profiteren’, aldus Remco Lensen van Mobilis.

‘Vanaf dag 1 hebben wij een goede relatie gehad met onze buren. Door duidelijke afspraken te maken en deze ook na te komen, hebben we deze relatie kunnen behouden en is dit project voor zowel de omgeving als voor ons als Combinatie Mobilis-Hegeman prettig verlopen. Vanuit de omgeving is er vanaf de eerste dag ook veel interesse geweest voor het project en de vorderingen die wij maakte’, zegt Remco Lensen.

Omvang van het werk

Het werk omvatte de aanleg van een tijdelijke wegomlegging met een tijdelijke spoorwegovergang, de realisatie van de onderdoorgang inclusief trappen en liftbehuizing, de bouw van twee fiets- en voetgangersbruggen en de inrichting van perrons en stationsgebied.

Landelijk Verbeterprogramma Overwegen

Met de komst van de onderdoorgang behoren de gevaarlijke situaties op en rond de overweg en het verkeersoponthoud tot het verleden.

De onderdoorgang in Diemen is onderdeel van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). Het LVO bevordert de doorstroom op overwegen en maakt ze nog veiliger.

Remco vertelt verder: ‘Naast het feit dat wij het project binnen de planning en met een minimaal aantal ongevallen hebben weten te realiseren zijn wij ook trots op de manier hoe wij hebben gezorgd dat de gebruikers van het spoor continu op een eenvoudige, veilige en met beperkte hoeveelheid extra meters de perrons hebben kunnen bereiken.’

Meer over

Stuur artikel door