Schuiven dekken onderdoorgang de Vierpaardjes Venlo

Er wordt hard gewerkt op de plek van de spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo. Van donderdag 11 april (07.00 uur) t/m woensdag 8 mei (07.00 uur) 2024 worden er grootschalige werkzaamheden uitgevoerd. Voor de veiligheid van omwonenden, weggebruikers en de aannemers, wordt de spoorwegovergang (Vierpaardjes/Broekestraat) tijdens deze werkzaamheden gesloten voor al het verkeer.

De eerste twee weken van de afsluiting, van 11 tot en met 21 april, wordt er 24 uur per dag gewerkt op en rond het spoor. 
De werkzaamheden tijdens de afsluiting zijn gestart met het tijdelijk weghalen van een deel van het spoor. 

Over de Vierpaardjes Venlo

Bijna dagelijks is er sprake van opstoppingen, oponthoud en overlast rondom de spoorwegovergang die in Venlo bekend staat als ‘de Vierpaardjes’. Een onderdoorgang gaat het centrum met Venlo-Zuid verbinden.

De ondertunneling van de viersporige overweg “de Vierpaardjes” wordt in opdracht van ProRail gerealiseerd door Mobilis. De realisatie startte in oktober 2023 en het project moet opgeleverd worden in augustus 2025. 

Betondekken

Daarna zijn er meerdere damwanden en funderingspalen geplaatst door Voorbij Funderingstechniek. Hierop wordt het dak van de onderdoorgang, de zogeheten betondekken, ingeschoven. Deze betondekken, die het plafond voor de onderdoorgang vormen, zijn begin 2024 op locatie gemaakt. Deze betondekken liggen klaar om morgen op hun plek geschoven te worden.
Daarna wordt het spoor weer terug op zijn plek gelegd, boven op de betondekken. 

In de animatie zie je hoe dit schuiven in zijn werk gaat. 

Stuur artikel door