ProRail gunt onderdoorgang Heiloo aan combinatie Mobilis - Hegeman

De realisatie van de nieuwe onderdoorgang bij Heiloo is definitief gegund door ProRail aan de Combinatie Mobilis – Hegeman. De onderdoorgang komt op de plaats waar de Vennewatersweg het spoor kruist. Het project wordt uitgevoerd voor opdrachtgever ProRail binnen de TunnelAlliantie. De uitvoering start eind 2018, de oplevering staat gepland voor juli 2020.  

Op de plaats zal straks met open toeritten een onderdoorgang komen voor twee rijbanen, een fietspad en een looppad onder het spoor door. Aan de oostkant van het spoor zal een fietsbrug komen en een nieuwe verbinding vormen voor de recreatieve fietsroute. De noordelijke route van de Groeneweg en de fietsroute op de Zuidelijke route van de Groeneweg sluiten hierop aan.

Programma Hoogfrequent Spoor

Het project is gestart in het kader van het ProRail-programma Hoogfrequent Spoor en de uitbreiding van twee woonwijken binnen de Gemeente Heiloo. De onderdoorgang voorkomt verkeersopstoppingen in de toekomst wanneer meer treinen gaan rijden tussen Amsterdam en Alkmaar. Door het hele land wordt het aantal overwegen met het spoor verminderd om het treindiensten te verbeteren. Eind 2028 hoopt opdrachtgever ProRail dit programma te hebben voltooid.

Stuur artikel door