Oudste fietstunnel in Nederland gerenoveerd

Fietsers kunnen vanaf vandaag 06.00 uur weer gebruikmaken van de Maastunnel in Rotterdam. De oudste afgezonken fietstunnel van Nederland was sinds november vorig jaar dicht voor renovatie. De voetgangerstunnel blijft nog wel gesloten, voetgangers kunnen gebruikmaken van een fietstaxi of elektrische leenfietsen.

In de afgelopen maanden zijn de gele tegeltjes op de muren van de fietstunnel vervangen en heeft de vloer een opknapbeurt gekregen. De natriumverlichting is verruild voor energiezuinige ledlampen en er zijn veiligheidscamera’s geïnstalleerd. De historische tunnels van de Maastunnel zijn een Rijksmonument, en waren na 77 jaar intensief gebruik aan een opknapbeurt toe. Ook de voetgangerstunnel wordt gerestaureerd.

Opening gerenoveerde oudste fietstunnel

Mobilis was bij de renovatie van de fietstunnel verantwoordelijk voor de stort van de nieuwe vloer, het coaten van het plafond en het begeleiden van de onderaannemers. Speciale Technieken voerde onder Mobilis de reparaties aan het beton uit.

De gerenoveerde autotunnel ging in oktober vorig jaar weer open. TBI-ondernemingen Mobilis, Croonwolter&dros en Nico de Bont hebben de Maastunnel gerenoveerd en gerestaureerd in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Stuur artikel door