Oude val monumentale Berlagebrug verwijderd

Afgelopen weekend is het oude val van de Berlagebrug in Amsterdam verwijderd. Een volgende stap in het renovatieproject. Tijdens de renovatie vervangen we onder andere het val en bewegingswerk. De monumentale brug is sinds 24 juli jl. afgesloten voor het verkeer.

Ontdek meer over dit project

klik hier

Berekenen

Met een 750 tons kraan de monumentale brug op doen we natuurlijk niet zo maar! Van tevoren hebben we dit goed berekend en geoptimaliseerd zodat we zeker wisten dat de brug het kon hebben. Daarvoor is de hijslast zoveel mogelijk verlaagd door het val in stukken te branden en de ballastkisten vooraf leeg te halen.

Nieuwe val

De komende vier weken werken we hard door om begin september de nieuwe val te kunnen plaatsen. Voetgangers, fietsers en nood- en hulpdiensten maken gebruik van de naastgelegen hulpbrug.

Rijksmonument

De Berlagebrug (brug 423) is een elektromechanisch aangedreven basculebrug en wordt straks hydraulisch. Renovatie van het Rijksmonument uit 1932 is nodig omdat de brug niet meer voldoet aan het wettelijk gestelde veiligheidsniveau. Eind dit jaar moet de renovatie zijn afgerond.

Stuur artikel door