Opening onderdoorgang Leijenseweg Bilthoven

Op zaterdag 16 september is de Onderdoorgang Leijenseweg in Bilthoven onder grote belangstelling feestelijk geopend. Met de aanleg van de onderdoorgang bij het spoor de Leijenseweg is er een vlotte en veilige doorstroming van verkeer in de wijk De Leijen gerealiseerd.

De combinatie Hegeman – Mobilis  heeft de onderdoorgang in opdracht van de gemeente De Bilt en ProRail in 2 jaar gebouwd.

De onderdoorgang heeft 2 rijbanen met aan één kant een verhoogd voetpad en fietspad in beide richtingen. Daarnaast is een rotonde aangelegd op de kruising van de Leijenseweg met de Tweede Brandenburgerweg. Omdat de aansluiting van de Anne Franklaan op de Leijenseweg verviel, is een zogenaamde bypass aangelegd. Deze weg loopt vanaf de nieuwe rotonde langs de Leijenseweg, voor de politie en de brandweerkazerne langs en buigt vervolgens af over de onderdoorgang langs het spoor in de richting van de Talinglaan.

Rick Pattipeilohy, projectdirecteur Mobilis: “Eind juli is de onderdoorgang al onder grote belangstelling in gebruik genomen en het resultaat mag er zijn en daar zijn wij als bouwers en ik als Bilthovenaar trots op, ondanks dat het werk iets langer duurde dan gepland”.

Bij het openingsfeest was er o.a. een uniek optreden van de Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie Bilthoven.

Stuur artikel door