Open Huis projectkantoor Sluis Eefde

Eind 2016 is het projectteam van Lock to Twente (TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&dros)  gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van de uitbreiding van sluis Eefde. In het kantoor aan de Rijksstraatweg 59 te Warnsveld wordt door het team met veel enthousiasme gewerkt aan de voorbereiding en het ontwerp van de sluis.

Op donderdag 23 februari heeft het team zich voorgesteld aan de omgeving middels een Open Huis. Bijna 50 geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen in Warnsveld en lieten zich informeren over de aanpak van de Sluis in Eefde.

Lock to Twente begint eind 2017 met voorbereidende werkzaamheden in het sluiscomplex. De daadwerkelijke bouw van de tweede sluiskolk start in 2018, zodat in 2020 de eerste schepen door de nieuwe kolk kunnen varen.

Een tweede sluiskolk bij Eefde verkort de wachttijden voor schepen en maakt deze belangrijke toegang tot Twente minder kwetsbaar bij onderhoud en calamiteiten. De nieuwe kolk is geschikt voor klasse Va-schepen, het grootste type schip dat na de verruiming van de Twentekanalen wordt toegestaan.

Werken aan bereikbaarheid

Het project Uitbreiding Sluis Eefde is onderdeel van het programma Sluizen van Rijkswaterstaat. Binnen het programma werkt Rijkswaterstaat aan zes sluizen voor een vlotte en veilige doorgang voor de Nederlandse scheepvaart: Keersluis Limmel, 3e kolk Beatrixsluis, Zeetoegang IJmond, Uitbreiding Sluis Eefde, de Afsluitdijk en Zeesluis Terneuzen.

Bekijk de video voor een impressie van de avond.

Stuur artikel door