Onze Tunnel is jarig

De Maastunnel is jarig op dinsdag 14 februari en wordt dan 75 jaar. Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. De gehele dag zijn er daarom diverse activiteiten in en rondom ’Onze Tunnel’. En aangezien het 14 februari ook Valentijnsdag is, is ook aan de romantiek gedacht.

De dag begint met het uitdelen van een speciale AD-bijlage die helemaal over de Maastunnel gaat. Zowel over de geschiedenis, de grootscheepse renovatie en restauratie die de Maastunnel ondergaat als over de bereikbaarheid van onze stad. Tussen 07.00- 10.00 uur worden deze AD-bijlages aangeboden bij het Esso tankstation nabij de Maastunnel (’s-Gravendijkwal).

Burgemeester op verjaardagbezoek

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is tussen 08.30 en 09.00 uur aanwezig in het roltrappengebouw aan de noordzijde Op dat moment is er een meet&greet voor Rotterdammers die ‘maas’ in hun voor- of achternaam hebben en die zich hiervoor hebben aangemeld via facebook. Zij gaan samen met de burgemeester op de groepsfoto.

Feest op noord en zuid

Om de sfeer te vergroten speelt er de hele dag in de roltrapgebouwen aan de noord- en zuidzijde muziek en worden er gadgets en de speciale AD-bijlage aan de gebruikers van de Maastunnel aangeboden. Ronald Tol, voorzitter van de gebiedscommissie Charlois is van 09.00-09.30 uur aanwezig in het roltrappengebouw aan de zuidzijde en helpt daar met het uitdelen.

En dan de romantiek

De verjaardag van de Maastunnel valt op een bijzondere dag: Valentijnsdag. Omdat er in de Maastunnel de nodige liefdes zijn ontstaan wordt ook de romantiek niet vergeten tijdens de viering van de 75ste verjaardag van Onze Tunnel. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur vernieuwen vier echtparen hun huwelijksbeloften en doen zij hun bruiloft nog eens over. Dirk Zeelenberg, Rotterdammer, Divorce-acteur en beëdigd BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) leidt de ceremonie. Naast de ‘huwelijken’ is er ook een huwelijksaanzoek.

Renovatie/restauratie Maastunnel autotunnel

Vanaf 3 juli sluit de autotunnel van noord naar zuid vanwege renovatie en restauratie. De werkzaamheden duren twee jaar en zijn in de zomer van 2019 afgerond. Verkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk, zodat het Erasmus MC steeds bereikbaar is. Denk als automobilist nu alvast na over een andere vorm van vervoer (bijv. openbaar vervoer, fiets of watertaxi) of over een andere route. De fiets- en voetgangerstunnel blijft beschikbaar.
Na de autotunnel wordt de fiets- en voetgangerstunnel gerenoveerd.

Noodzakelijk

Deze renovatie- en restauratiewerkzaamheden zijn nodig omdat in 2011 is geconstateerd dat het beton door de jaren heen is aangetast. Daarnaast moet in 2019 voldaan worden aan de wet- en regelgeving voor veiligheid in tunnels. TBI-ondernemingen Mobilis, Croonwolter&dros en Nico de Bont renoveren en restaureren de Maastunnel in integraal verband.

Op de hoogte blijven over de Maastunnel? Kijk op de geheel vernieuwde website www.maastunnel.nl

   

Stuur artikel door