Nije Daam (Mobilis, Friso Civiel en Van Gelder) legt compleet middendeel De Centrale As aan

Het contract ‘Midden 0’ van De Centrale As is aanbesteed. Voor een bedrag van bijna € 10 miljoen gaat aannemerscombinatie Mobilis, Friso Civiel en Van Gelder aan de slag met het deel ‘Midden 0’. Dit is het deel vanaf de spooronderdoorgang Feanwâlden tot aan de ovonde bij Quatrebras. Wij gaan dit deel realiseren onder de vlag van Nije Daam. Nije Daam is inmiddels de uitvoerder van het hele middendeel en zuidelijk deel van De Centrale As tot de aansluitingen op de Wâldwei. De verwachting is dat de schep in het najaar van 2015 de grond in gaat.

Deelgebieden

Het project De Centrale As is opgesplitst in drie deelgebieden: Noord, Midden en Zuid. Elk deelgebied bestaat uit meerdere realisatiecontracten. Voor deelgebied Midden zijn in totaal drie realisatiecontracten in de markt gezet. Midden 0 is het deel vanaf de spooronderdoorgang Feanwâlden tot aan de ovonde bij Quatrebras, het deel tussen Feanwâlden en Noardburgum. Bijzonder aan dit contract is dat dit wegdeel iets verdiept beneden het maaiveld wordt aangelegd. Midden 1 is de rondweg Hurdegaryp. Midden 2 is het deel rondom Burgum. Naast deze drie contracten is Nije Daam ook de aannemer voor het zuidelijk deel tussen Sumar en Nijega. In het middendeel bouwt Max Bögl in opdracht van ProRail de spooronderdoorgang bij Hurdegaryp, onderdeel van de rondweg.

Merendeel in uitvoering

Het merendeel van de contracten is in uitvoering en aanbesteed. In het jaar 2015 wordt er overal langs het tracé aan De Centrale As gewerkt. De Centrale As is meer dan een weg alleen. Ook de projecten uit de gebiedsontwikkeling, zoals landschapsherstel of de aanleg van fiets- en wandelpaden worden meegenomen in de contracten.

Stuur artikel door