Mobilis, VolkerWessels en Boskalis bouwen mee aan nieuwe tankterminal

De bouw van een kade voor de nieuwe tankterminal voor HES International in Rotterdam is officieel gegund aan een combinatie van TBI-onderneming Mobilis, Van Hattum en Blankevoort (Koninklijke VolkerWessels) en Boskalis. Het gaat om een investering van meer dan €100 miljoen euro.

De opslagterminal geeft klanten van Havenbedrijf Rotterdam N.V. de mogelijkheid om olieproducten op- en over te slaan. Er wordt daarbij voldaan aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Op het terrein van 27 hectare komen 52 tanks met een capaciteit van zo'n 1,3 miljoen kubieke meter. Ook wordt er een kade aangelegd waar zelfs de grootste zeetankschepen kunnen aanmeren.

De afgelopen jaren is de overslag van olieproducten in Rotterdam sterk toegenomen. In 20 jaar tijd is het volume bijna vervijfvoudigd tot ongeveer 90 miljoen ton. Hier liggen onder andere de toenemende wereldwijde handel in olieproducten en verschillen tussen vraag en aanbod van olieproducten op de diverse continenten aan ten grondslag. De HES Tank Terminal moet de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam verder versterken.

Het project van VolkerWessels, Boskalis en Mobilis omvat onder andere:

  • 1200 meter deep sea kademuur;
  • 1100 meter binnenvaart kademuur;
  • 350 meter steiger met 4 ligplaatsen;
  • Bagger- en grondwerkzaamheden;
  • Aansluiting van de nieuwe kade op de bestaande kade;
  • Oever en bodembeschermingen.

De bouw begint naar verwachting begin volgend jaar, eind 2019 moet het werk voltooid zijn.

Impressie

Stuur artikel door