Mobilis ontwikkelt BHV-container

Eerste hulp sneller paraat op de bouwplaats wanneer elke minuut telt

Dat veiligheid ook in 2018 weer voorop staat bewijst Mobilis met de ontwikkeling van de BHV-container. Samen met AIC uit Harderwijk heeft de TBI-onderneming alle eerste hulpmiddelen op de bouwplaats geplaatst in één container. Hiermee geeft Mobilis nieuwe invulling aan het verbeteren van de veiligheid op de bouwplaats. De container dient als centraal opslagpunt voor het veiligheidsmateriaal, de EHBO-kit, AED en hulpmiddelen zoals een brancard voor de hulpdiensten.

Doordat Mobilis geregeld werk uitvoert in bouwkuipen bestaat vaak de noodzaak om speciaal materiaal aanwezig te hebben op de werkvloer. Zo kan het nodig zijn om een persoon uit een bouwkuip te takelen op een brancard met een bevestigingspunt. Met de BHV-container zorgt Mobilis ervoor dat dit direct mogelijk is voor de hulpdiensten zodat mensen sneller getransporteerd kunnen worden.

Bedenker van de BHV-container binnen Mobilis is uitvoerder Barry Buitenhuis op het project ‘Uitbreiding Sluis Eefde’. Hij kwam het concept in Denemarken tegen op een project. Buitenhuis: ‘Toen dacht ik: dit kunnen we ook in Nederland doen.’ Door de container op de werkvloer te zetten kunnen omstanders nu binnen een minuut handelen. ‘Wat veel handiger is dan naar een keet te moeten gaan om daar de AED te moeten pakken. Daar ben je zo minuten mee kwijt terwijl in die situaties juist elke minuut telt.’ Werknemers op het project krijgen in een toolbox-overleg informatie over de container en hoe te handelen in geval van nood.

De BHV-container is onderhoudsvrij, heeft een elektriciteitsaansluiting voor de lichtvoorziening en verwarming. Daarmee is de container ook vorstbestendig. Het concept zal voor het eerst getest en ingezet worden op het project ‘Uitbreiding sluis Eefde’. Daar zullen gedurende het project optimalisaties plaatsvinden voor de container in gebruik en toepassingen. Ook zal de BHV-container in de wekelijkse controlerondes opgenomen worden om de inhoud van de container up-to-date te houden. Barry Buitenhuis is blij dat de container straks bij de sluis in Eefde komt te staan. ‘Het oogt een stuk netter. Het is een compacte container waar je alle hulpmiddelen overzichtelijk opslaat’

Stuur artikel door