Mobilis ondertekent bouwteam-overeenkomst RWZI’s Goeree-Overflakkee en Spijkenisse

Op 4 december 2023 vond de officiële ondertekening plaats van de bouwteam-overeenkomsten voor ALMGOS. Het moment markeert de start van de vormgeving en verdere uitwerking van de grootschalige vernieuwing van in totaal 6 rioolwaterzuiveringen op Goeree-Overflakkee en in Spijkenisse. 

Bij de ondertekening met opdrachtgever waterschap Hollandse Delta waren drie bouwpartijen vertegenwoordigd; Mobilis, Aannemingsbedrijf G. v.d. Ven en van Hattum & Blankevoort B.V.. Mobilis neemt RWZI Middelharnis en RWZI Goedereede voor haar rekening.

Roland Vissers, directeur bij het waterschap over de samenwerking met deze bouwpartijen: ‘We hebben de komende jaren een flinke vernieuwingsopgave te realiseren in onze waterketen. Dat lukt alleen als we vol inzetten op een effectieve samenwerking tussen alle betrokken partijen in de keten; we hebben elkaar hard nodig om deze uitdagende, maar zeker ook mooie, klus te klaren! De vroege en actieve betrokkenheid van onze bouwpartners in de ontwerpfase belooft een soepele overgang naar de bouwfase en voorkomt faalkosten in de uitvoering. Omdat we deze klus samen en meerjarig met meerdere ingenieursbureaus en bouwpartners beetpakken, liggen er bovendien mooie kansen om samen producten en processen te optimaliseren, samen te leren en samen te innoveren.’

Bouwteam in het ontwerp al betrokken

Bijzonder aan de samenwerking is dat, voordat de uitvoering op de locaties van start gaat, alle partijen (opdrachtgever, ingenieursbureaus en aannemer) participeren in het ontwerp en hun expertise, kennis en kennis al kunnen inbrengen. Op deze manier ontstaat er een samenwerkingsverband tussen het waterschap en bouwpartijen met als doel een gezamenlijk definitief ontwerp te maken. Vervolgens kan het project zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden.

Roland Vissers, directeur waterschap Hollandse Delta en Remco Lensen, divisiedirecteur Mobilis

Remco Lensen, Divisiedirecteur Mobilis: ‘Wij zijn trots om samen met onze partners van de Water Zuiveringen Alliantie (RWB en Croonwolter&dros) deze opdracht voor het Waterschap Hollandse Delta te mogen uitvoeren. Samen werken we aan het creëren van Schoon Water voor iedereen’.

Over ALMGOS

In de afkorting ALMGOS staat ‘ALM’ voor Asset Lifecycle Management. Dit is een verwijzing naar de studies die aan de renovatie van de RWZI’s zijn voorafgegaan. Op basis van onder andere deze uitkomsten is vastgesteld dat de vijf zuiveringskringen op Goeree-Overflakkee (‘GO’: RWZI’s Oude-Tonge, Den Bommel, Ooltgensplaat, Middelharnis en Goedereede) en de zuiveringskring ‘S’: Spijkenisse, maatregelen vragen. 

De realisatiefase van het gehele programma heeft als uiterlijke opleverdatum het vierde kwartaal van 2026. 

De 6 RWZI's: 1. Goedereede, 2. Middelharnis, 3. Den Bommel, 4. Ooltgensplaat, 5 Oude Tonge, 6 Spijkenisse

Vergelijkbare projecten

Meer over

Stuur artikel door