Mobilis bouwt nieuwe rioolwaterzuivering in Weesp

Op 23 februari is de overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuwe rioolwaterzuivering in Weesp. In opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaat TBI-onderneming Mobilis de RWZI bouwen. De oude zuivering in Weesp is aan vervanging toe. De nieuwe zuivering is extra zuinig met energie en houdt rekening met extra regen door veranderingen in het klimaat.

Vlnr: Remco Hoeboer, directeur Mobilis en Rolf Steenwinkel, lid van het dagelijks bestuur van het waterschap

De nieuwe zuivering komt op dezelfde plek als de bestaande. Mobilis zal deze zomer starten met de bouw van de zuivering en in de zomer van 2019 zal deze klaar zijn om te testen. Eind 2019 zal de zuivering in gebruik worden genomen.

BVP

De aanbesteding voor RWZI Weesp werd gehouden op basis van Best Value. Best Value Procurement (BVP) is een inkoopmethodiek waarbij de inschrijvingen worden gewaardeerd volgens het principe dat de meeste waarde moet worden verkregen voor de laagste prijs.

ICEAS

Bij de RWZI in Weesp zal Mobilis het ICEAS concept toepassen. Mobilis heeft bij de bouw van RWZI Alblasserdam ervaring opgedaan met het ICEAS-proces.

Een ICEAS is een volledig geautomatiseerd en zeer efficiënt afvalwaterzuiveringssysteem. Een ICEAS kan eenvoudig worden geïntegreerd binnen bestaande installaties en processen. Hierdoor kan het systeem breed worden toegepast binnen de communale en industriële afvalwatersector. De installatie bestaat uit een of meer compartimenten die afzonderlijk van elkaar werken. In elk compartiment vinden drie processen na elkaar plaats: beluchten, bezinken en afvoeren van het gezuiverde water. Het proces is volledig geautomatiseerd en alles is op afstand te besturen.

Meer informatie over de ICEAS is te vinden op: https://www.mobilis.nl/nl/expandis-powered-iceas

Stuur artikel door